Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mia boi

biorę antybiotyki cała ciążę - boję się

Polecane posty

Gość mama mia boi

najpierw chorowałam na zapalenie ucha 2 x i bralam duomox (2tg) w 13 tc, potem wykryto u mnie w moczu bakterie i znow antybiotyk, potem znow bakterie - antybiotyk - amoksiclav i teraz znow (paciorkowiec):( jestem zalamana nie wiem czy brac ten antybiotyk czy nie brac.. wyczytalam ze paciorkowca i tak nie wytepie i nie ma sensu leczenie w ciazy a mimo to miesiac w miesiac od 4 mc bioreantybiotyki... co ja mam zrobic? z drugiej strony lekarz powiedzial ze to sa antybiotyki bezpieczne dla dziecka.. Boje sie: jakbym brala raz - ok, 2 x niech bedzie ale ja juz mam 4 raz przepisane:(

a mowilas o tym lekarzowi ze jestes w ciazy? moim zdaniem bez antybiotyków tez mozna leczyć

dla dziecka groźniejszy jest ten paciorkowiec niż antybiotyk. paciorkowiec moze sie dostac do wód płodowych i spowodowac sepse u dziecka. wolałabym sie juz przeleczyc.

Gość mama mia boi
ja jestem w 9 miesiacu wiec raczej lekarz wiedzial:) poza tym te antybiotyki mam od ginekologa a paciorkowca trudno wyleczyc i w wiekszosci przypadkow antybiot nie pomagaja dlatego daje sie dziecku po urodzeniu antybiotyk u matek z paciorkowcem swoja droga zaluje ze zrobilam to badanie - lekarz mi nie zalecil a ja sama zrzobilam posiew moczu - podobno 30% kobiet w ciazy to ma a znaczna czesc o tym nie wie:9