Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zatroskanaa ale happy

Jak przygotowac dziecko do złobka?

Polecane posty

Gość mama zatroskanaa ale happy

Moja corcia od wrzesnia idzie do zlobka bezie miala wtedy 18 miesiecy.Jak przygotowac dziecko?Co dziecko powiino umiec?

Gość Piękne Panie
wytłumacz jej, że jak do żłobka przyjdzie jakiś pan i będzie jej coś wsadzał w pupę, to to nie jest dobre i że mamusia nie przestanie jej kochać jak o tym opowie.

przede wszystkim postaw na szczepienia, bo dziecko napewno zacznie częściej chorować. już teraz można zaszczepić na grypę, proponuję to zrobić.

Gość plooot
witam :) mój synek szedł do żłobka jak miał 16 miesięcy, mówiłam mu, że pójdzie do dzieci, ale do niego to nie docierało. w ostatnim tygodniu sierpnia u nas są zajęcia adaptacyjne, więc ja z nim byłam, on chodził po sali, bawił się z dziećmi, panie brały go do kółeczka by tańczył, zachęcały do zabawy. Mimo tego jednak pierwszy tydzień był płaczliwy. ja oprócz tego postawiłam na szczepienia, oduczyłam smoczka, uczyłam pić z kubeczka. Potem panie poprosiły kubeczek niekapek do picia, ja dałam butelkę ze smoczkiem i ona go trochę wyciszała. Po 2 miesiącach panie oddały mi butelkę bo już ładnie pił z kubka.

Witam Jak ja bym chciała mieć taki sam problem jak Ty:( Mój mały niestety jest 9 na liście rezerwowej

Gość rozsmieszylas mnie
a moj 198 na liscie na marzec :(

Nie chcę się licytować, ale my na to miejsce czekamy od 2 lat i jest realna szansa że dostanie się jak już przyjdzie czas iść do przedszkola :D:D:D taki nasz kraj, a potem wracaj kobieto do pracy po macierzyńskim:(