Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

6_rano_bezsenna

Pomyślałam, że chciałabym zacząć znów studia.

Polecane posty

Ciekawe czy nie jestem za stara na to? 32 lata, dla spełnienia zachcianki - studia związane z kulturą Wielkiej Brytanii. Chyba mi coś odbiło ;-), zakochałam się w tym języku, angielskiej flegmatycznej przebiegłości i może dla schłodzenia mojego super gorącokrwistego charakteru, trochę angielskiego chłodu ? Nie powiodło mi się w miłości, nie mam rodziny, więc w sumie, dlaczego nie? Eh ... już sama nie wiem. Coś należałoby zrobić ze swoim życiem ciekawego. Bo widzę, że miłość jest niebezpieczna. :-)

Gość MarcosDiFarcio
yyy ... Nas sie pytasz? ;) Sama najlepiej wiesz ... czego Tobie potrzeba ... dzis wieczorem ... jak bedzie ciemno ... wypij kieliszek ... tak ... JEDEN ... a nie od razu cala butelke (jak zawsze :x) ... czerwonego wina ... poloz sie wygodnie na kanapie / w lozku ... i zacznij myslec nad swoim zyciem. Takie dzialanie da Tobie wiecej ... niz 1000 odpowiedzi w tym temacie. P.S. wiek masz idealny ... tak, do wszystkiego :classic_cool: P.S.2. oj, no ... nie szkodzi, ze mialas tyle przerwy ;)

Gość dawca flegmy
angielska flegma na sprzedaż. Niedrogo

wariaci :-) eh tam, studia już jedne zrobiłam, zaczełam nawet doktorat i lubię to co robię, ale się zakochałam w prawie angliku, cholernik zdrajca się okazał, za to faktycznie w spadku zostawił mi zamiłowanie do angielskiej flegmy :-) faceci to kompletne świrusy :-) pozdrawiam

a poza tym, ps, nie pytam, a się głośno zastanawiam decyzję i tak sama podejmę zdrówko - woda z sokiem malinowym - przypomina wino, może być ;-) ?

Gość anooo
Jeśli czujesz taką potrzebę, to dlaczego nie? :). Tylko jeszcze zależy jaką masz pracę, czy uda Ci się to swobodnie połączyć. Rozumiem że studia zaoczne?

Gość ze stalówki
kobieto nad czym sie zastanawiasz ja mam 36 i od pazdziernika tez ide

Gość a ja uwazam ze nie
skonczylam te studia, to nie ma nic wspolnego z tym o czym myslisz, bedziesz skazana na godizny wykladow o jezykoznawstwie, semantyce, itede. Jedynie co dobrze wpominam to wyklady z translatoryki, jezeli chodzi o kulturoznawstwo to nawet jezeli taka wybierzesz sobie specjalizacje nie omina Cie wykaldy z jezykozwawstwa i lietraturoznawstwa

Idź koniecznie. 32 lata to świetny wiek na wszystko, na rozpoczęcie studiów również. A wiadomo, że studia to w 90% to co nas nie interesuje, ale pozostałe 10%, jeśli ma sie pasję, mogą zrekompensować nudne wykłady :)

hmm robiłam kiedyś college francuski i faktycznie językoznawstwo to jest przekleństwo! ale o ironio nie z tego powodu rzuciłam te studia, a z powodu specjalizacji - pedagogika ---> zmora może gdybym miała więcej 'jaj' odwazyłabym się wrócić do UK i tam zrobić studia uzupełniające do mojego kierunku i próbowałabym dalej się rozwijać kochana 36 - to poniekąd prawda ze po 30 zaczyna się nowe życie :-) cholera, że tez jestem takim cykorem!!!

kepalena, no korci mnie żeby zyć jeszcze pełniej, bo teraz to poza pracą nic się nie dzieje, za dużo mam czasu na własne smęty i mój mózg działa na moja niekorzyść sama się wpędzę w kaftan

6 rano - oczywiscie, jesli owy substytut w sposob idealny wywola podobna reakcje, ktora spowoduje, ze bedziesz w stanie ... myslec. A z reguly ... owy napoj ... ma wylaczyc myslenie ;) @ kepalena - a co mialas na mysli piszac, ze jej wiek jest swietny na wszystko - a pozniej dodalas studia? :x @ 6 ... we can write ... here ... in english ... if it gives you some ... state of UK :classic_cool:

Gość a ja uwazam ze nie
it's a great idea! hey Eveybody, let's write in English from now on :d

thank U Marcos ów napój świetnie działa na zmysły ;-), myślenie mam po nim bardziej malinowe :-) oh, and by the way, what for so many points ? jesteś bardzo uprzejmy, ale czy nie byłaby to ledwo namiastka ? wyegzaltowałam się :-), muszę wracać do pracy, ale dziękuje za otuchę, przyda się :-)

Oh I see that you are so enthusiastic - great, I'm ok with it :-). let's have fun ! but without me, for a while, have to back to work :-)

A w jaki sposob mozna miec ... fun ... bedac ... samemu / samej ... ze soba? ;) Licze na Wasza wyobraznie ... nie podawac przykladow ... z autopsji ;)

Bezsenna idź na te studia. Mówię Ci! Marco Di Farcio - bo po 30tce, to ma sie jeszcze mnóstwo sił i zapału do życia, ma sie pieniądze na drobne fanaberie i ma się już sprecyzowane zainteresowania :0. Top jest okres kiedy z życia mozna brać garściami wszystko co najlepsze :)

http://www.youtube.com/watch?v=hgQm6oup6T0&feature=related (O) (O) (O) (O) (O) fishes, chochlik party w trakcie pracy - oto jak można zająć się samym sobą ;-) aż z wrażenia, bo o tak wielkie przyprawił mnie mój szanowny rozmówca, swą wspaniałomyślnością, musiałam podzielić się że właśnie wyśpiewuję sobie o rybach w pondzie :-) podoba mi się koncepcja, teraz należy sporządzić plan działania :-), kierunek - bliski UK :-)