Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piwo z sokiem malinowym ......

dużo szumu wokół prywatyzacji służby zdrowia...a jakie jest Wasze zdanie?

Polecane posty

Gość piwo z sokiem malinowym ......

jak w temacie

Gość takie i owakie zdanie mam
hm.....:)

Gość nu nu nu
PO zawsze miało takie popędy żeby sprywatyzować szpitale, taka jest prawda

Gość Ja też zagłosuje na PO
część szpitali już jest sprywatyzowana i przychodni też.

Gość a ja jestem ZA
i tak wszędzie trzeba iść prywatnie. czyli jak ktoś pomyśli to tak: nie bedzie składek zdrowotnych pobieranych przez państwo, będzie można te pieniądze odkładać samodzielnie na jakieś osobne konto czy fundusz. i jak przyjdzie się leczyć to przynajmniej będziesz płacić raz a nie na składki i prywatnie. tylko pewnie 90% przeznaczy tą kasę na konsumpcję zamiast na fundusz czy ubezpieczenie.

Gość takie i owakie zdanie mam
najlepiej być zdrowym :)

Gość a ja nie jestem za
ubezpieczenie zdrowotne bedzie podzielone na pakiety jak kazde inne? pakiet brazowy: zwykla plomba bez znieczulenia, badanie u lekarza rodzinne stetoskopem i pomiar cisnienia + polroczne badanie podsatwowe ginekologiczne? itp itd? a jak zachorujesz na jakas przewlekla chorebe, lub raka operacyjnego, badz tez cala chemie to bedziesz doplacac? czy bedzie pan z ubezpieczalni jak w ameryce decydowal czy przeznaczyc twoja kase na leczenie ciebnie bo sie oplaci czy jednak rokowania sa niewystarczajace wiec i tak pojdziesz do piachu?

U nas w okolicy jest prywatny zakład opieki zdrowotnej, ale ma podpisaną umowę z NFZ. Zawsze można zadzwonić i umówić się na wizytę, teraz podobno jest już bardzo tłoczno, ale kiedyś luksus był duży bo w ramach zwykłego ubezpieczenia posiadało się zdecydowanie lepszą opiekę medyczną.

Gość jak w piaskownicy dzieci
polska to taki debilny zacofany kraj! caly swiat sie smieje z amryki i ich sluzby zdrowia i braku socjalu, nawet oni wiedza od dluuugiego czasu, ze to porazka a co robia w Polsce? rewolucje bo chca miec druga ameryke, ktora sami amerykanie gardza coraz wiecej kraji chce zniesc wspolna walute a w Polsce co? kazda partia chce jak najszybciej ja wprowadzic! ABSURDALNY tepy kraj rzadzony rpzez debili wybieranych przez debili!!