Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luiza567

Jakie mydo dla rodziny?

Polecane posty

Gość Luiza567

Mam pytanie - jakiego mydła używacie w domu? Ja ciągle mam inne, raz w płynie, raz w kostce, różne firmy. Chciałabym znaleźć w końcu coś, co będzie odpowiadać całej rodzinie. Dzieci mydłem myją się praktycznie całe, mąż twarz i ręce, ja w sumie tylko ręce. Poszukuję czegoś delikatnego, żeby nie wysuszało skóry, szczególnie skóry twarzy, żeby było wydajne i żeby ładnie pachniało. Co polecicie?

Gość tylko DOVE

Gość tylko FA
oryginalne From Auschwitz

a i szczegolnie polecam kostke Dove taka rozowa.po wejsciu do lazienki od razu czuc taki piekny zapach.na poczatku nie wiedzialam co to,dopiero przy kapieli okazalo sie,ze to mydlo tak daje:D

Gość ninahagen
ja lubię mydła glicerynowe - CD czy jakoś tak albo palmolive

Mydłem w żelu raczej nie potraktowalabym twarzy. Do twarzy używam Bobasa, a do Ciała różnie - bardziej kieruje sie zapachem, ale zawsze mydlo w kostce. Od żeli chyba się uczulilam. Nie wiem co w nich jest, ale na pewno wiecej chemii niż w kostce.

Gość różne mydła stosuję

Gość szliczekekekeke
gdy czytam te wasze wszytskie problemy na kafeteri dochodze podkreslam jeszcze raz slowo dochodze do wniosku ze wy tak naparwde nie macie zadnych problemow :)

Gość też mi się tak wydaje
:PA myślałam,ze jestem osamotniona w moich osądach sytuacji:DNo ale w sumie to dobrze,ze ludzie nie mają wiekszych zmartwien:oWystarczy,ze ja je mam...

Gość diwaakiwa
To moze opowiesz mi o swych zmartwieniach ?:) postaram sie pomoc :)

Gość jestem chora na sm poza tym
nie mam pracy:oNo i z facetem róznie się układa:(Poza tym wszystko w miarę ok:P

Gość annebelle
A jakie mydła preferujesz? Te w kostce czy raczej w płynie?

Gość ja stosuję różne
do rąk w kostce a do ciała używam żeli pod prysznic.

Gość ggvgij
ja tez białego jelonka do ryjka , i do rąk to oliwkowe palmolive najchetniej

Gość Mamuśka1971
Zdecydowanie polecam mydła z Natur Aromy. Bez żadnej chemii, więc masz pewność że nikt nie dostanie alergii. Do tego bardzo dobrze oczyszczają i nie wysuszają skóry, myślę że wszyscy w domu będą korzystać. Do tego mają świetne zapachy, więc dla dzieciaków można kupić np. czekoladowe, będą zadowolone. :D

polecam mydła naturalne, można kupić je w niektórych drogeriach lub w internecie, ostatnio kupiłam mydło oliwkowe (firma coś na k) jestem zadowolona myje nimi całe ciało aha i są lepsze od białego jelenia, biały jeleń dobry jest do rąk do twarzy nie bardzo, przynajmniej dla mnie

Gość Luiza567
No i dzięki Bogu, że nie mam poważniejszych problemów :) Dziękuję za liczny odzew. Zdecydowanie wolę w kostce, w płynie, też nie potraktowałabym sobie twarzy ;) Poza tym nie wiem, czy częśc z nich nie nadaje się tylko do rąk, jak napisała o wwww morde...

Gość miniona epoka
Ja polecam mydełka dove, są super. Najbardziej lubię te z serii go fresh, zresztą cała rodzina je lubi, bo mają fajne intensywne zapachy, dobrze się pienią i łatwo spłukują. A do tego są delikatne, mają w sobie krem nawilżający i można bez obaw myć nimi twarz.

Gość miss432
Do rąk mydło w płynie nawilżające (mydła w kostce przeważnie wysuszają skórę), do twarzy żel do mycia twarzy (dobry i niedrogi jest żel zioła polskie z ekstraktem z koniczyny), do ciała jakiś dobry żel pod prysznic. Innymi słowy nie ma uniwersalnego środka do wszystkiego.

Gość annebelle
miniona epoka, z tym spłukiwaniem , to tak jak w tej reklamie, gdzie pokazują, że Dove nie pozostawia na lustrze osadu. To i zapewne na ciele również :)

Gość gdsfdfds
U nas w domu tylko mydła dla dzieci .

Gość Luiza567
miss432, ale skoro taka kostka zawiera krem nawilżający, to chyba nie powinna wysuszac skóry? analogicznie do kremów nawilżających, którymi smaruje się twarz... ale czemu akurat go fresh? Mają jeszcze jakieś inne?

Gość miniona epoka
Mam akurat go fresh, bo lubię takie intensywne, cytrusowe zapachy, ale jest dużo innych rodzajów - peelingujące, zwykłe, kremowe. Więcej nie pamiętam, ale na pewno jeszcze kilka.

Gość Luiza567
Taki żywy, cytrusowy zapach na pewno spodoba się dzieciom... A co do formy tego mydła- kostki. Ona się nie rozpda w trakcie użytkowania? Nienawidzę tych kawałków mydła potem czyścic z umywalki:/