Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkiyfffffxxxx

jakie kosmetyki dla noworodka

Polecane posty

Gość jkiyfffffxxxx

jestem w 31 tyg ciazy i nie mam pojecia co mam kupic do pielegnacji niemowlecej skory:(jakich kremow czy płynow?

Gość krem bambino i oliwke
mydelko bambino i styknie :D koszt ok 15zl za wszystko :)

Gość lizaczekk
ja kupuje wszystkie z nivea... dla mnie sa bardzo dobre....nie kupuj dzonsona ( niewiem jak sie to pisze ) na wiekszosc dzieci uczula bardzo....

Ogólnie to polecam z Nivea Baby, ale wiadomo, że każde dziecko jest inne nie wiadomo, który kosmetyk może uczulić. Moje było uczulone na Bambino. Do kąpieli polecam Oilatum Soft emulsję. Po kąpieli polecam nie smarować żadnymi oliwkami, bo skóra tłusta i nie oddycha. Ja kąpie naprzemian w Oilatum i w żelu do ciała i włosków z Nivea Baby. Fajny jest też krem pielęgnacyjny NIvea Baby, ale nim smaruję tylko buźkę.

ale na początek możesz sobie kupić oilatum, balneum czy coś w tym rodzaju. Drogie ale bardzo wygodne---wlewasz do wody i nie musisz używać żadnego mydła a potem smarować niczym.

ja też używam od początku nivea. Raz kupiłam płyn do kąpieli dżonsona i od razu uczulił moje dziecko. Mydełko+krem do ciała+krem przeciw odparzeniom.

ja używałam emulsji oilatum soft bezzapachowej do kąpieli ( skóra synka bardzo się złuszczała w pierwszych tygodniach po porodzie a dzięki emulsji nie musiałam już dodatkowo natłuszczać skóry). Szampon olilatum i krem do pupy Linomag z tlenkiem cynku. Do buzi krem nivea baby na każdą pogodę a w słoneczne dni krem na słońce z filtrem nivea baby.

Ja też używam tylko nivea. raz kupilam ziajke i od razu mala miala uczulenie

po rozmowie z położną środowiskową kupiłam dla córki kosmetyki Hippa. położna powiedziała, że są to najrzadziej uczulające kosmetyki. kupiłam oliwkę, żel do mycia ciała i włosków i mleczko do ciała. polecam :)

do pupy linoderm zielony - świetnie się sprawdza, a do bużki linomag z filtrem 30