Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saba.a

OKRES PRZY PLASTRACH

Polecane posty

Gość saba.a

Witam, w poniedziałek odkleilam plasterek a dokładnie od soboty dziwnie plamię (od kiedy odkleilam plasterek plamienie sie zwiekszylo) Czy to normale? Czy mam potraktowac to jako okres? Naklejac kolejny plasterek? POMOZCIE !

Kolejny plaster przyklejasz bez względu na to czy krwawienie wystąpiło czy nie. Jeśli dopiero zaczynasz stosować tą metodę antykoncepcji to przez pierwsze 3 miesiące plamienia są dopuszczalne i nie są niczym nienormalnym, ponieważ organizm się przyzwyczaja do hormonów. Potraktuj to plamienie jako okres i nie martw się niczym. Pozdrawiam.

Gość saba.a
Myslisz ze powinnam go nakleic juz dzisiaj? :)) Faktycznie, czuje sie jakbym miala okres.. Dopiero zaczynam przygode z plasterkami dlatego sie tak boje wszytskiego ;PP

Gość saba.a
A czy jesli zuzyje 1 opakowanie to musze miec 7-dniowa przerwe w naklejaniu plasterkow? czy jak to jest? mam go nakleic odrazu jak pojawi sie mi okres?

Co rozumiesz pisząc " już dzisiaj" ? Masz go przykleić wtedy kiedy powinnaś, w dniu zmiany plastra, czyli zawsze w tym samym dniu tygodnia. No właśnie, nie martw się plamieniami, organizm się przyzwyczaja. :)

Gość saba.a
Achaaa, czyli jesli zdjelam 3 plaster w poniedziales to nie wazne kiedy dostane okres czy jutro czy za 4 dni, mam nakleic plasterek z nowego opakowania tak samo w nastepny poniedzialek, tak? :)) Wytlumacz mi to :))

Jeśli zaczynasz stosować plastry to 1 plaster przyklejasz w pierwszym dniu okresu (np. poniedziałek o danej godzinie). Nie zależnie od tego czy ci się okres skonczył czy nie, po 7 dniach, tj. w następny poniedziałek przyklejasz kolejny plaster odklejając poprzedni, też najlepiej o tej samej porze, następny plaster czyli 3, przyklejasz znów w kolejny poniedziałek. To daje ci 3 tygodnie stosowania plastrów. Czyli zużyte opakowanie. Robisz 7 dni przerwy i ma wystąpić okres. Niezależnie od tego czy on wystąpi czy nie, to po tych 7 dniach przerwy w poniedziałek przyklejasz kolejny plaster. Jeśli nie będziesz ich prawidłowo stosować, to zwiększasz możliwość zajścia w ciążę. 1Pon ( przyklejasz plaster na 7 dni) 2Pon ( odklejasz zużyty plaster, przyklejasz następny na 7 dni) 3Pon ( odklejasz zużyty plaster, przyklejasz następny na 7 dni) 4Pon ( 7 dni przerwy, bez plastra ) 5Pon ( Rozpoczynasz nowe opakowanie, naklejasz nowy plaster niezależnie od tego czy wystąpiło krwawienie). Przestrzegaj dnia i godziny zmiany plastra, plaster jest zaprojektowany tak, aby w ciągu doby uwalniać odpowiednią ilość hormonów na dobę, więc nie odklejaj za wcześnie i staraj się zmieniać na czas.

Gość saba.a
Jezu, jesteś wspaniała! Dziękuję serdecznie za precyzyjne wytłumaczenie ;-) To mój pierwszy miesiąc z plasterkami i z tego co piszesz to robiłam wszystko narazie dobrze. Co prawda nie naklejałam dokładnie zawsze o tej samej porze ale zmienię to ;-) czyli w poniedziałek naklejamy plasterek z 2 pudełeczka i od nowa.. Jeszcze raz dziękuję za pomoc, nawet nie wiesz jak mi pomogłaś. Trzymaj się cieplutko, buziak ;-)

Ja również jestem po 1 opakowaniu plastrów i mam okres :) Ehh, ja tylko przeczytałam ulotkę ;), nie ma za co, cieszę się, że mogłam pomóc, pozdrawiam ;).