Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koliber999

czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Mam takie pytanie: Kochałam się z chłopakiem przed okresem, pękła nam gumka ale wytrysku nie było. Dwa dni później dostałam okres. Jednakże teraz spóźnia mi się już 15 dni. Byłam u ginekologa, przepisała mi Luteinę. Brałam ją 5 dni 2x1tab. dzisiaj jest 2 dzień po odstawieniu, a okresu nadal nie ma. Robiłam 3 testy wszystkie negatywne. Zatem moje pytanie brzmi jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w moim przypadku?

Gość O gustach się nie dykutuje
Żadne. Po Luteine trzeba poczekać ok. tygodnia, czasem nawet więcej zanim się okres pojawi.

Gość dfgfhgfjjfgjfhgjghghghh
12,87907897868676767 % i ani mniej ani wiecej

żadne a okres spóźnia Ci się z powodu wcześniejszego stresu. Nawet podświadomie się denerwowałaś, przesunęła się owulacja i teraz analogicznie i okres się spóźnia.

Stres akurat mógł mieć znaczącą rolę z tego też względu, że miałam matury. Chciałam się jeszcze zapytać, czy jest możliwość zajścia w ciążę jeśli podczas tamtego stosunku płyn ejakulacyjny przedostał się do pochwy? Bardzo się stresuję, ponieważ nigdy wcześniej nie miałam takiego przesunięcia. Także proszę o wyrozumiałość i dziękuję za odpowiedzi ;)

po pierwsze: płyn ejakulacyjny to jest sperma, chodzi Ci jak sie do myślam o pre-ejakulat. W pre-ejakulacie nie ma plemników, bądź też są słabe albo ślepe i nie może dojść do zapłodnienia. Chyba że i tu uwaga....występują w nim plemniki z poprzedniego wytrysku, czyli jeśli facet ma wytrysk, nie umyje się czy też nie skorzysta z wc i następuje kolejne podniecenie i też pre-ejakulat.....rozumiesz mniej więcej?;) po drugie: to tamtemu stosunkowi daj już spokój bo miałas już okres. po trzecie: po takim czasie testy to nie ma bata byłyby pewne, po czwarte: przed okresem jest już dawno o owulacji więc sa dni niepłodne, większą pewność byś miała obserwując swój cykl i mierząc temperaturę i takie tam, ale skoro dostałaś okres a kochałaś się przed okresem to z perspektywy czasu widać, ze było to dawno po owulacji czyli dni niepłodne. po piąte: nie stresuj się tak bo ci się cykl rozreguluje, stres fatalnie czasem wpływa na te sprawy:O

Gość gupeek
aggie - takie madrosci sobie schowaj - znam osobiscie 2 przypadki zajscia w ciaze przez dostanie sie preejakulatu do pochwy. w preejakulacie SA plemniki, aczkolwiek faktycznie - duzo mniej i przewaznie slabsze niz we wlasciwym ejakulacie. co do pytania autorki - w ciazy praktycznie na pewno nie jestes, uspokoj sie, a okres przyjdzie.

a spałaś pod materacem wtedy, że wiesz jak to dokładnie było? może kochali się wieczorem z zabezpieczeniem, później w nocy było niby z samego pre ale było tam mnóstwo plemników z poprzedniego wytrysku.