Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WariatkaZkwiatka.

Alimenty

Polecane posty

Moja mama rozwiodła się z ojcem 11 lat temu. Mój ojciec jest rencistą ( pomijając fakt że alkoholikiem) Nie ma pieniędzy na to aby płacić nam alimenty. Nie wiem jak to dokładnie działa ale ściągają mu z renty jakąś część a resztę dopłaca nam państwo czy tam jakiś fundusz. Za kilka dni kończę 19 urodziny, skończyłam szkołę, złożyłam dokumenty na studia dzienne. Chciałabym podjąć pracę w okresie wakacji. Taką z legalną umową o zlecenie czy normalną nie wiem jeszcze. Sęk w tym, że nie chciałabym stracić alimentów ponieważ jak już pisałam chcę studiować dziennie i podczas studiów nie będę mogła pracować. Mama nie zarabia dużo, zawsze ledwo starcza do następnej wypłaty. Teraz gdy będę miała troszkę czasu chciałabym jej pomóc. Czytałam na różnych forach że to Ojciec musiałby wnieść do sądu sprawę żeby zdjeli z niego obowiązek alimentacyjny, jednakże nie wiem czy to działa tak samo w przypadku tego dopłacania z państwa czy z funduszu. Proszę o pomoc i bardzo dziękuję za czas poświęcony dla mnie. Pozdrawiam Sylwia

Gość nie wiem ale
wydaje mi sie ze dopoki uczysz sie to alimenty ci nadal przysluguja