Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justynka1987

gdy ktos jest zamkniety w sobie..

Polecane posty

czy nie mieliscie kiedys tak, ze Wy sie ciagle otwieracie przed kims, a ta osoba jest zamknieta i chocbyscie nie wiem co mowili o sobie, to ten ktos milczy i milczy na swoj temat, nie da sie "sprowokowac" do otwarcia sie? zastanawiam sie, czy to moze byc moja wina, ze tak jest, czy moze ta osoba jest taka do innych? i czy mozna to zmienic?

Gość taratumi
trzeba znalezc klucz

Gość taratumi
banalnie... kluczem do ludzkich serc jest prawda ale mało kogo na nią stać to towar deficytowy

jak znalezc prawde?:> najgorsze jest to ze nie da sie wywnioskowac czy ktos jest tylko wzgledem mnie taki czy tak juz ma glupio tak gdy sie otwieramy na kogos a z drugiej strony nie ma odzewu:/

Gość a ja jestem...........
psychiczna i nie mam na szczescie takich problemow :D

Gość taratumi
jak się na kogoś otworzysz to jest tak jakbyś stał przed nim nago i jesteś w tym momencie bezbronny bo ta osoba może wykorzystać twoje zaufanie dlatego otwieramy się tylko przed ludzmi którym ufamy , łatwiej się żyje w świecie masek i pozorów dlatego tak trudno o prawde i szcczerość każdy się tego boi bo wtedy yrzeba się z tym zmierzyć a to ciężka próba

no tak, skoro ja ufam to sie otwieram.. nie bardzo, tez mam na sobie maske ale czasem potrafie ja zdjac, jestem ostrozna a mimo to czasem nie potrafie sie powstrzymac i sie otworze, to jest chyba konsekwencja tego ze komus ufamy i chcemy mowic pewne rzeczy. czy ten ktos moze sie bac po prostu pozbyc tej maski? bo jak tak to rozumiem i pewnie potrzeba czasu cierpliwosci, itd itd, ale jak ta osoba mi nie ufa albo nie chce sie otwierac akurat przede mna to juz gorzej. chcialabym to wiedziec, to by ulatwilo sprawe. fakt, czuje sie glupio gdy sie otwieram, wiem ze ta osoba nie wykorzysta moich slabosci, ale fakt, ze je zna i nie chce przekazac swoich nie jest fajny... moze przestac sie otwierac, kumplowac sie i tyle?

a moze po rostu zapytac wprost... tylko ze wtedy nie tyle ze odpowiedz moze byc nie taka jakiej oczekujemy, bo gorsze moze byc po prostu zadanie tego pytania, odslaniamy wtedy maksymalnie siebie..