Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyczerpana86868686

nerwica żołądka? refluks? zepsół jelita drażliwego?

Polecane posty

Gość wyczerpana86868686

czy może 3 w 1... Witam, zdecydowałam się poszukać osób i porad na forum, ze wzgledu na brak kometentnych lekarzy i brak wiarygodnych wyników badań. Od 1,5 roku mój żołądek, jelita i przełyk zachowują się bardzo nienaturalnie. Oczywiście, byłam u lekarza, na ogólnych badaniach - nic. Później u dwóch gastrologów, tabletki, płyny itp. - nic (może jakaś krótkochwilowa ulga) i nastepnie na gastroskopii i oczywiście nic nie wykazało, a ja czuje się jak wrak człowieka, po ostatniej wizycie u gastrologa z wynikami i potraktowaniu mnie jak symulantki odechciało mi się leczyć, skoro nic nie pomaga. Są okresy, że jest dobrze, ale tak jak czuje się znów od paru dni: - refluks z żołądka kwaśną treścią - brak apetytu, - ssanie w żołądku - rewolucje w jelitach - w nocy niespokojny sen - w dzień senna słaba, ogólnie nie do życia owszem, miałam ostatnio powody do zmartwień, może powinnam wybrać się jeszcze do neurologa tylko czy to pomoże, czy taka moja natura? czy ktoś korzystał z jakiegoś leczenia, które pomogło przejść te dokuczliwe momenty? pozdrawian

Musisz poczytać Tombaka, Małachowa, Jelisejewą...Miałam podobnie, po oczyszczeniu jelita grubego i wątroby ich sposobami już nie chodzę senna, nie piszczy nic w żołądku, nie boli głowa, nie atakują migdały, itp.Musisz zmienić sposób jedzenia,- wszystko znajdziesz np. u Moritza,,Niezwykłe płukanie wątroby i woreczka żółciowego", poszukaj tej wrzuty np. na chomiku...

Gość bonia 111
mnie lekarze też wmawiali że to JELITO DRAZLIWE i że tło nerwowe!!! .Już właściwie nic nie mogłam jeść ,bóle brzucha straszne,a zwłaszcza po jedzeniuTo tylko jeden objaw (było ich duzo dużo więcej ,ale nie będę sie rozpisywać )prawej stronie pod żebrami promieniujące do łopatek.Nie było mowy żeby zjeść jakikolwiek owoc a po słodkim odjazd,właściwie już wszystko mi szkodziło , to trwało ładnych parę lat.Chodizłam po lekarzach kilka lat,miałam usg,kolonoskopię,gastroskopię ,próby watrobowe i z pozoru byłam zdrowa.Debridaty duspataliny i inne nic nie pomagały.Więc,co? tło psychiczne!Miałam robione badanie na pasozyty i tez nic ,nie wykryto.Aż koleżanka mi powiedziała,że wykryc pasozyty to nie taka prosta sprawa!Trzeba pobrać próbkę z dwunastnicy,chodzi tu o lambie.Ona właśnie też miała stwierdzone jelito drażliwe,ktoś jej powiedział ,zeby sobie zrobiła to badanie na lamblie,ale z treści dwunastnicy,okazało się że lamblie są.Kupiła VERENICADIS stosowała przez 4 miesiące tydzień i tydzień przerwy itd.Zapomniała o bólach brzucha,przelewaniu ,burczeniu.Ja też kupiłam VERENICADIS(nie badałam sie na pasozyty) i biorę dzisiaj piąty dzień.Ludzie,naprawdę poprawa jest niewiarygodna ,po pięciu dniach już jem owoce!naprawdę czuję się dużo ,dużo lepiej!To niesamowite jak ten preparat szybko zaczął działać.Po prostu ,nie chce się wierzyć!!z dnia na dzień jest poprawa,ale taka galopująca Pasozyty niszczą bardzo jelita i nie tylko.Verenicadis nisczy więcej pasozytów nie tylko lamblię. Życie znowu nabrało barw.

Gość wyczerpana86868686 masz
kamienie kałowe musisz je usunąć!!!!!!!!!!!!

Gość bonia 111
nie mam zadnych kamieni,za to pasożyty ,,lambie,,i kto wie co jeszcze,ale jest juz naprawdę dobrze, po tylu latach.....Wcześniej robiłam lewatywy ,oczyszczania jelita ,ale to g*******o dało!To ROBALE!!!

Na coś takiego, to najlepiej zastosować indywidualna dietę, która może pomóc w pozbyciu się problemów żołądkowych, wzdęć, biegunki itp., czyli generalnie tego wszystkiego, co związane jest z zespołem jelita drażliwego, czy nerwica żołądka. Doboru takiej specjalnej diety można dokonać na podstawie testów na nietolerancję pokarmową, coś takiego przeprowadza np. Vimed w Warszawie. Jeżeli ktoś ma takie problemy, to jak najbardziej warto takim testom się poddać.