Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra rada...

jedzonko

Polecane posty

Gość dobra rada...

Poradźcie mi kochane mamusie co dawać 8miesięcznemu dziecku na obiad??teraz je ziemniaczki, marchewkę i pietruszkę i oczywiście mięsko i co 2dzięń żółtko ale co jeszcze.chcę sama córce robić obiadki.

Gość dobra rada...
miało to iść na wychowanie dzieci ale nie zauważyłam...przepraszam mój błąd...ale jak wiecie to mi coś napiszcie...dziękuję...

i oczywiście mięsko to nie jest oczywiste, sa ludzie, którzy mięsa nie jadają :)

Gość dobra rada...
ale córka lubi daję jej króliczka albo drób...ale co jeszcze??kaszek do ust nie weźmie nie lubi...wyplówa...wszystkich próbowałam..

Gość oczywiste jest za to
że musisz wtrącić swoje pół gorsza nie na temat

ewa wielka znawczyni :D zrob rosol na kroliku, mozesz dac ttez zalewajke ale zeby nie byla zbyt kwasna mozesz sama upiec ciasto np biszkopt podac z maslem ;)

Gość dobra rada...
i jak zwykle jakieś nie dorozwinięte osoby musza mi odpisać!!!!!!!!!!ja proszę o normalne wypowiedzi

Gość dobra rada...
za dobre wypowiedzi dziękuję

generalnie na bat malo przypraw soli itp delikatne sznycle sa ok watrobka ja nie cierpie ale jest bardzo zdrowa drobiowa

Gość dobra rada...
przypraw wogóle nie daję choc w domu mnie namawiają ale ja jestem nie ugięta...dziękuję kochane mamusie

Gość dobra rada...
a co z makaronem kiedy można dać??

Gość kochana Ewusiu33
ale mowa jest o dziecku, a dla 99% matek oczywistym jest, że dziecku podaje się mięso :-o

makaron ja nie wiem dzieci nie mam moze fasolka szparagowa z delikatna zasmazka :) pycha jest raczej unikaj cytrusow gruszka jablko banan mozesz do zupy mlecznej wkroic owoce zrobic tzw milupe ja takie cos jadlam jak maszyna wtedy to byly gotowe z pudelka :) na pewno duzo warzyw owocow delikatne miesa drob itp

niektorzy rodzice z racji swoich przekonan nie daja dziecku miesa, wtedy trzeba bardzo uwazac na to co sie daje wzammian zeby nie zabralko wapnia i bialka w diecie. znam tez takie matki wegetarianki ktore daja dziecku mieso.

Gość kochana Ewusiu33
Z racjo swoich przekonań, to niech sobie strzelą w łeb 🖐️

moze ryz z pieczonymi jablkami szpinak kiedys zmora dzis wraca do lask odpowiednio przyrzadzony jest rewelacyjny ;)

Moja uwielbia makaron i poki co nie widze u niej skonnosci do otylosci. Jest mala chudzinka. Je go odkad skonczyla 10czy 11mies. Wczesniej go wypluwala. Co do cytrusow to mysle, ze to zalezy od dziecka. Moja toleruje pomarancze, grejfruty itd a uczulenia dostaje po truskawkch swiezych. Mozesz zrobic kisiel, budyn, z zup to rosol, pomidorowa, krupnik, ogorkowa, barszcz czerwony.

zupa jarzynowa zupa kalafiorowa placki ziemniaczane ;) jeja od zawsze rabalam jak maszyna zabawne grzanki delikatnie zrumienione na to swiezy kawalek wedliny serka wasy ze szczypiorku oczy z ogorka swiezego zielonego takie twarze ukladaj to tego zamiast grzanek swieze pieczywo najlepiej ciemne z ziarnem ;)

dokladnie, trzeba podawac i obserwowac co sie dzieje. ja tez dawalam cytrusy dosc wczesnie za co mnie na innym topiku zjechali z gory do dolu. przyznam sie ze na klopoty z wyproznieniem moj syn dostawal sok pomaranczowy od okolo 7 miesiecy (podpowiedz poloznej).

No ale to tak samo jakbym np miala nie dawac dziecku nigdy slodyczy, bo moze sie nabawic prochnicy. Powiedzmy sobie szczerze-jak ma ja miec to i tak ja bedzie mialo. A kawalek czekolady raz na pare dni sprawia ogromna frajde, wiec czemu mam odbierac wszelkie przyjemnosci mojemu dziecku? Nie popadajmy w paranoje :P

lekko leciuchnio zrumienic ;) ej a jajecznica ze szczypiorkiem to cio??? "D

ja uwielbiam ta szynke z indyka jest chuda i przepyszna :) jej o tym pisalas>?/? :D sorry nie zalapalam z poczatku spie w tej robocie dobrze ze dzis malo pracy przynajmniej tu bo w drugiej od 15 kierat bedzie :(