Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halina50

usunięcie narządów

Polecane posty

Gość Halina50

Jestem przed wyznaczeniem terminu na operacje, podczas której lekarz zaproponował usunięcie całego narządu.Moj wynik Ca 125 jest w normie ale w jednym jajniku powstal jakis wkręt..nawet nie moge sobie tego wyobrazic. Do lekarza chodziłam regularnie, ale coś się porobiło ze mam tego wkręta który w ciagu 3 tyg urósł ok. 1 cm. i teraz juz ma ponad 4 cm. Boje się bardzo wszystkiego, operacji, stanu po operacji, gorączki ktora mnie dopada kiedy jest ingerencja skalpelem oraz wyniku.. Jednoczesnie zastanawiam się.czy do takiej operacji powinnam miec wygolone przy narządach kobiecych. Może to głupie pytanie, ale jak rodziłam to musiałam to miec zrobione.Powiedzcie, jak wy przychodziłyście na operację ..

Gość DAMKA PIK
Jestem 8 miesięcy po operacji.NIE JEST LEKKO ale można przeżyć.Krocze musi być wygolone.Bólu nie ma,bo działają środki przeciw bólowe.Po 5-7 dniach wychodzisz do domu.

moja mama miała wycinane narządy kobiece, leżała 2 tygodnie w szpitalu i teraz jest na hormonach :) ogólnie ok, tylko brzydka blizna została, operowana była kilka lat temu nie ma się czego bać, boli no bo operacja ale mama jakoś mocno nie narzekała :) powodzenia