Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

evannka

Dziecko z rozszczepem i problem ze stomatologiem.

Polecane posty

Zaczne od tego że moj syn urodził sie z rozszczepem wargi i podniebienia. Jeździmy na konsultacje do ortodonty i chirurga plastyka do Zabrza. Mój syn ma prawie 6 lat. Pól roku temu pojawiły mu się dwie dziury w dwóch dolnych szustkach. W Zabrzu kazano wyleczyc te ząbki do następnej wizyty. Mieszkamy w Bielsku-Białej i tu żaden dosłownie żadem stomatolog ( na NFZ ) nie chce się podjąc leczenia tych zębów!!! Jedna pani stomatolog z przychodni zaczęła leczyc chory ząbek ( zatruła szustke, mleczaka), ale mój Dawidek był niegrzeczny i ta pani obrażona powiedziała że nie zrobi mu tych zębów, bo po ponoc nie chce podejmowac sie leczenia dziecka po rozszczepie!!! Zaczęłam się kłucic z nią że najpierw wyborowała mu dziurę potem zatruła a teraz zostawia nas z taka wywierconą dziurą! To było niecałe miesiąc temu. Przez ten miesiąc bezskutecznie szukam stomatologa na NFZ który się podejmie leczenia , lecz każdy nas zbywa! Mówią że najlepiej pójśc prywatnie ! Problem tkwi w tym że nas poprostu na to nie stac!! Czuję sie strasznie upokożona że w taki sposób traktują mnie i synka. Zaglądaja mu za każdym razem w buzie i tylko kręcą głową i mic nie robią. Dodatkowo każdy zwala winę na mnie, że dawno powinny byc te zęby wyleczone, ale nikt sie przecierz nie chce tego podjac!! Co robic? Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji? Pomóżcie...

Gość enndo
idź prywatnie to nie taki wielki koszt. Około 100 zl i ci chociaż jednego zrobią. A potem zobaczysz co z drugim.

Coraz częsciej o tym myślę i najprwadopodobniej to zrobie, ale zastanawia mnie fakt dlaczego nas tak zbywają?

Dlaczego to my akurat musimy prywatnie a inni mogą na NFZ :( to mnie boli!

Gość Spadłam
evannka z jakiej części Polski jesteś ?

Aż się poryczałam :( Nie wiem ale ja bym chyba napisała pismo na tą babę która najpierw się podjęła "roboty"a potem tak Was potraktowała! Jesteś może zachodniopomorskiego ? W moim mieście są 3 wspaniałe lekarze które bez problemu leczą nawet dzieci niepełnosprawne!Dzieci ich uwielbiają bo mają podejście do nich.

Gość enndo
wiesz ja poszłam prywatnie. leczyła mi zęba kanałowo. zapłaciłam dużo pieniędzy. coś konsultowała telefonicznie, ale nic mi nie chciała powiedzieć. powiedziała ze jest dobrze. Ząb mnie strasznie zaczął boleć po kilku tygodniach. pojechałam do całodobowego pogotowia prywatnego zrobili tam zdjęcie i co się okazało? wiertło jej się obsunęło i rozwierciła mi zęba z korzeniem na dwie części. Dalo się tylko wyrwać nic poza tym. Zadzwoniłam do niej żeby mi oddala pieniądze ale udała że nie wie o czym ja mówię i ze przez ten czas na pewno mi pękło a nie ona rozwierciła. Szkoda mi czasu na sąd. odżałowałam prawie 700 zl (500 dla niej i 200 za wyrwanie i antybiotyk). Napisz pismo do NFZ, albo zadzwoń do nich i zapytaj co robić w takiej sytuacji.

enndo----Trochę źle zrobiłaś że dźwoniłaś ;) Mogłaś poprosić o opinię lekarza który Ciebie przyjmował by sporządził to na piśmie + zabrać fotkę i iść do niej osobiście.Powiedzieć że robisz reklamację a jeśli by nie oddała kosztów nastraszyć sądem ;)

Gość bo mleczaków
się na NFZ nie leczy. tylko wyrywa. nawet stałe żeby na NFZ leczy sie tylko te z przodu (do czwórek chyba albo do trójek). wiec cóż.

Gość Spadłam
evanka a mogłabyś przyjeżdżać do Zabrza do stomatologa ? Poniedziałki od 13 do 17.środy od 8 do 13.

Gość Spadłam
[zgłoś do usunięcia] bo mleczaków się na NFZ nie leczy. tylko wyrywa. nawet stałe żeby na NFZ leczy sie tylko te z przodu (do czwórek chyba albo do trójek). wiec cóż. ------------------------------------------------------------------------------------------- Nie pisz głupot wszystkie zęby można leczyć na NFZ

Gość nawet nei wiedzialam,ze
dentyści przy6jmują na NFZ, bo u nas nie ma takiej możliwości (prywatnie trudno się dostać i czeka się po parę tygodni).

Z tego co słyszałam mleczne szustki się leczy, nawet najbardziej wymagaja leczenia. Do Zabrza mam jakieś 90km w jedną strone.

u nas w B-B prywatni dentyści są raczej drodzy. Wizyta 100zł + leczenie to różnie. Plomba światłoutwardzalna to nieraz ponad 140zł

Gość bukaa
Nie ma mlecznych szóstek, to od razu stałe zęby. Chyba cos kręcisz.

Gość karola29
słuchaj, ale zadzwoń do innych przychodni w których jest dentysta i zapytaj czy przyjmą twoje dziecko takich przychodni jest dużo sama chodzę na nfz a dopłacam za plombę światłoutwardzalną czyli 70 zł czekam tydzień, góra dwa na wizytę u prywatnych czeka się miesiąc lub dłużej

Gość załatwiłaś coś?

Gość gość
ja polecam ten gabinet www.truszel.pl/chirurgia.html mialam duze problemy z zebami i oni mi naprawde pomogli, takze warto moim zdaniem sie troche pomeczyc zeby potem bylo wszystko dobrze :)