Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwszaczek

Czy to ruchy dziecka

Polecane posty

Gość Pierwszaczek

Witam, jestem w 16 tyg ciaży, mam nurtujace mnie pytanie otuz odczuwam w dole brzucha po lepwej stronie niby kopniecia poruszenia laskotanie, i sie zastanawim czy to wlasnie dzidzius poniewac zastanawia mnie polozenie ze po lewej stronie i to calkiem nisko czasem sie to zmienia niekiedy czuje twarda kulke a niekiedy jakby jej nie bylo, przyznaje duzo jem i jestem bardzo szczupła osoba, prosze o odp

Gość pytająca mamusia
to możliwe, ja również w 16 tc poczułam pierwsze ruchy, gratuluję :) to niesamowite przeżycie

Gość nie istnieje cos takiego :D
b. możliwe już możesz czuc ruchy dziecka :)

mozliwe ze to ruchy dziecka a le tez mozliwe ze to ruchy jelit:) ja tez jestem osoba szczupla ale ruchy odczuwałam okolo 18 tygodnia

Jeśli to twoja druga ciąża to najprawdopodniej są to ruchy dziecka i szybciej je wyczuwasz. Jeśli jesteś pierwiastka to ruchy powinnas czuć w 20tygodniu ciąży. Więc to chyba za szybko.

Gość pffffffffffff
osoby szczuple szybciej czuja ruchy dziecka niz te otyle :) wiec prawdopodobnie to maluszek :)

Gość Zofia wszchwiedząca
Ja też czułam pierwsze ruchy ok 16 tyg w pierwszej ciąży, dokładnie tak jak opisujesz je odczuwałam

Gość Pierwszaczek
ale czy to normalne ze tak nisko? bardzo mnei to zastanawia :( czuje sie neisamowicie z tym co czuje, to pierwsze dziecko, i jestem naparwde bardzo szczupła osoba ;)

Gość pffffffffffff
ale jestes w 16tyg od terminu ostatniej @ czy 18? bo wtedy by wychodzilo ze ok. 14tydzien to chyba troche za szybko :) ja jestem ok. 10tydzien od @, a tak to 8/9 :) chcialabym sie dowiedziec jak najszybciej jaka jest plec :)

Gość Zofia wszchwiedząca
Raczej normalne że tak nisko, na tym etapie ciąży dziecko jest jeszcze ułożone poprzecznie lub głową w górę więc prawdopodobnie tam gdzie odczuwasz kopniaczki maluch ma nóżki :)

Gość Zofia wszchwiedząca
Pfffff- wszystki normy które są podawane dotyczą terminu ostatniej miesiączki, zarówno tygodnie liczone przez lekarza jak i np tygodnie kiedy zwykle czuć ruchy :)

Gość pffffffffffff
No to super :) moze za 6-8tyg bede miec szanse juz cos poczuc :)

Gość carmelove
ja poczulam pierwsze w 17 tyg :) tez na dole, laskotania delikatne :) pozniej moze byc kilka dni ciszy, tym sie nie martw.

Gość Pierwszaczek
jestem w 16 tc od ostatniej miesiaczki czyli tak jak mowisz w 14, dlatego tez sie zastanawiam, a ruchy sa regularne nie tak jak jelitowe bo zdazylam juz nie rozróżnic, te w dole brzuszka są szybsze i gwałtowne a jelitowe wolne i wysoko

Gość pffffffffffff
Musi to byc fajne uczucie, a plec dziecka chcesz znac? czy wolisz czekac do porodu?

Gość Zofia wszchwiedząca
Pierwszaczek ja jestem chudzinką i jak leżałam płasko np w wannie to na tym etapie ciąży co Ty, to widać było jak taka kuleczka mi się przemieszcza w dole brzucha wtedy czułam też kopniaczki :) Pff- dokładnie, jeszcze kilka tygodnie i poczujesz ruchy :)

Gość Pierwszaczek
chce poznac jak najszybciej latwiej dobrac imie z narzeczonym :) ale w sumie az tak nei zalezy mi jedynie na tym zeby dziecko bylo zdrowe i silne :) i masz racje to niesamowite uczucie, czasem zastanawiajace ale cudowne, wtedy naprawde czuje sie ze wkrótce bedzie się mamą :)