Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria_parka

ile kosztuje prawko?

Polecane posty

Gość daria_parka

Ile kosztuje prawko kategorii C??? Może ktoś się orientuje, głownie chodzi mi o podlasie ale za wszystkei odp bede wdzięczna, aha i ile czasu je sie robi? CHodzi mi o to ile minimalnie czasu potrzeba

Gość daria_parka
koszt to raczej ok 2000zł albo co najmniej 2000tys ale chodzi mi o bardziej dokladne odpowiedzi I ile wyjdzie to wszytsko razem egzamin +test + badania i te wszystkei inne pierdoły

Hej:) ja właśnie robię prawko, na Podlasiu, dokładniej Międzyrzec Podl. Koszt to 1200zł+60zł na lekarza. I tyle. Jeśli zdam za pierwszym razem to to już koniec wydatków, jeśli nie to każdy kolejny egzamin będzie mnie kosztował dodatkowo ok 130zł. A czas w jakim prawko powinno się zamnknąc to coś ok 2 miesięcy, zależy z jaką częstotliwością będę miała jazdy. Aha, i siostra mi mówiła, że np. w Siedlcach to mogłabym robić prawo jazdy już za 800zł;) ale tam jest większa konkurencja, dlatego ceny niższe. Powodzenia:)

Gość daria_parka
Robisz prawko kategorii C??? Bo ja o tego typu prawko pytam

Gość italianem????? kljjk
u mnie na podkarpaciu taki kurs kosztuje 2200

Gość daria_parka
a to juz bardziej realne bo jakos niewierze że można zrobić prawko kat. C za 800 zł:O

Gość rrg
*Koszt kursu na C 2400 zł * Koszt 1 godziny jazdy dodatkowej 85/100 zł *Cena za badania lekarskie przed kursem 80 zł *Zdjęcia do prawka około 20 zł Do tego dochodzą opłaty pobierane przez WORD : *Egzamin teoretyczny 22 zł *Egzamin praktyczny 160 zł Opłata za wydanie prawa jazdy: ok. 80 zł i do tego trzeba zrobić świadectwo kwalifikacji przewozu rzeczy - dla kierowców ciężarówek lub świadectwo kwalifikacji przewozu osób - dla kierowców autobusów. koszt każdego z nich 3000 zł. a bez tego nie bedziesz mogła wykonywać zawodu. samo zrobienie kursu kategorii C nic nie da bez kwalifikacji. więc sumka całkiem niezła

Gość daria_parka
hmmm to zxnaczy to nie jest potrzebne ani dla kierowcy autobusu ani dla kierowcy ciężarówki potrzebne jest do straży pożarnej, aby jeździć tym wozem ( tzn. i tak nie bedzie prowadził ale prawko musi mieć)

Gość rrg
świadectwo kwalifikacji potrzebne jeżeli bedziesz chciła zawodowo zająć się tym.

Gość daria_parka
czyli do strazy pozarnej potrzebne bedzie to zaswiadczenie?

Gość daria_parka
up