Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asellawa

Jeszcze jedno pytanko z informatyki ,pomóżcie

Polecane posty

Gość asellawa

Przykładem pamięci ulotnej jest: a) dysk twardy, b) pamięć FLASH, c) DDRAM, d) CD - ROM

Gość jakiejajaja
c

Gość asellawa
Dzięki ,jeszcze mam takie pytanie: Bez systemu operacyjnego komputer: a) pracuje wolniej , b) pracuje szybciej , c) nie pracuje , d) nie pozwala na korzystanie z sieci rozległej

Gość gupeek
mam dla Ciebie rade - google.pl. tam jest odpowiedz na wszytskie Twoje pytania.

Gość blokowiska szare i ponure
w pierwszym b a nie c!!!

Gość gupeek
oczywiscie ze pamiec flash jest pamiecia nieulotna. jedyna wymieniona pamiecia ulotna jest RAM, a wiec odpowiedz C, nie daj sie nabrac (tak jak pisalem google prawde powie, kafeteria niekoniecznie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99%C4%87_flash ) co do systemu operacyjnego - moim zdaniem A - pracuje wolniej, ale to troche zalezy od przyjetych kryteriow :O

Gość jakiejajaja
A czemu służą te pytania? Będziesz gdzieś pracował(a), gdzie będziesz miał(a) stały kontakt z komputerem? Może jako informatyk? To gratuluję wiedzy. Szczególnie na 2 pytanie.

Gość asellawa
Studiuje zupełnie inny kierunek a informatykę mam w wykazie przedmiotów.Nie jestem biegła w tym temacie dlatego proszę Was o pomoc i dziękuję

Gość pogratulowac komputera
Skoro bez systemu komus pracuje wolniej, bo moj bez windowsa nie chce wcale pracowac .

Gość gupeek
alez oczywiscie ze komputer działa i funkcjonuje, jednakze w sposob niemozliwy do obslugi przez laika. dlatego napisalem ze to zalezy od kryteriow - pierwsze komputery nie posiadały systemów operacyjnych, które powstały właśnie po to by przyspieszyć ich pracę (poprzez zarządzanie wykonywaniem procesów oczekujących na operacje wejscia/wyjscia)

Systemy operacyjne powstały dla wygody, Zajmowały się m.in. tym czym dziś czyli organizacją pracy wejść i wyjść. Systemy sprawowały pieczę np nad napędami dyskietek czy dyskami twardymi, inaczej programista musiałby w edytorze tekstu zawrzeć obsługę dyskietek by można było coś zapisać ;) i monitora by coś wyświetlić. Pierwsze gry były pisane częściowo poza systemem operacyjnym bo dos nie obsługiwał grafiki tak jak windows więc gra miała też silnik odwołujący się do sprzętu :)