Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beatka123

NERWICA

Polecane posty

Gość a ja.....
ja bralam escitalopram

Gość jakis dziwny chyba
to to samo :o

Gość a ja.....
tanszy zamiennik lexapro ten Elicea

Gość a ja.....
spokojnie...cos pozytywnego zaczyna sie dziac minimum po trzech tygodniach....na co bierzesz te leki, depresje, nerwice czy na obie te przypadlosci razem tak jak ja :P

Będąc u lekarza stwierdził że mam stany lękowe tylko czemu mam brać jedną tabletkę na noc ?

Gość a ja.....
Jaka tabletke na noc? Elicea Ci kazal brac jedna na noc?

Gość a ja.....
to bardzo dziwne w takim razie, lek ten przyjmuje sie bezwzglednie rano...jesli ma sie klopoty ze spaniem przez nerwice przepisuje sie dodatkowo zupelnie inny lek na noc...

Gość a ja.....
nie spotkalam sie nigdy z czym takim zeby lek antydepresyjny z grupy SSRI zalecano brac na noc... ale coz...nie jestem lekarzem...chyba wie co robi

powiem szczerze że taki lek biore pierwszy raz wiec nie orjentuje się zbytnio a nikt z moich znajomych na to nie choruje

Gość a ja.....
hehe, a to dziwne, ze nikt ze znajomych na to nie choruje bo to plaga juz jest, zaraza :P:P:P na poczatku objawy moga sie nasilic ale z czasem powinno wszystko ladnie ustepowac...jesli po trzecim opakowaniu nie bedzie zadnych pozytywnych zmian samopoczucia konieczna niestety jest zmiana leku...niektorzy musza czesto probowac czegos nowego az wreszcie trafia na ten, ktory jest dla nich najlepszy nie martw sie na zapas...

Gość a ja.....
a u mnie zaczelo sie ponad rok temu silnym atakiem paniki...a potem juz poszlo...ciagly lęk, mnostwo objawow somatycznych tej choroby...lekarz...ktory przepisal escitalopram... na szczescie lek okazal sie trafiony i wszystko wrocilo do normy...bralam go przez rok...dwa tygodnie temu odstawilam to wszystko rzecz jasna w wielkim skrocie :)

Gość a ja.....
zawroty glowy, drzenie wewnetrzne calego ciala, nudnosci, uczucie, ze zaraz zemdleje, oslabienie, totalny brak sil...lęk przed tym, ze zwariuje, tysiac mysli na sekunde, nocne poty, dusznosci...i jeszcze kilka by sie znalazlo:P

to tak ja teraz tylko ze u mnie dochodzi strach jezdzeniem autobusami gdzies mnie tam scisnie w żoładku zrobi mi sie duszno musze szybko wysiadać i wtedy robi mi się wszystko na raz słabo duszno uczucie ze zaraz zemdleje i tak mnie trzyma ze 2,3 godziny:)

Gość a ja.....
tez balam sie sama wychodzic, jezdzic czymkolwiek...podla choroba... w domu czujesz sie dobrze? nic Ci nie dolega?

nie tak do konca ja znów mam leki nawet jak jestem sama w domu ze zrobi mi sie nie dobrze i zemdleje i znów zaczyna się jazda na maxa

Gość a ja.....
no to mialam identycznie, bierz leki, pomoga...

Gość a ja.....
no to dobrze, ale dziwie sie , ze nie dostalas jeszcze na poczatek jakichs benzodiazepin, xanax na przyklad... bierze sie go zazwyczaj na poczatku leczenia SSRI i doraznie w przypadku ataku paniki, zanim zacznie dzialac lek wlasciwy czyli w Twoim przypadku elicea

Gość mojmoj
ja tez biore na noc.

Gość a ja.....
ok, jesli lekarz tak zalecil to sie go sluchaj :P hehe, ja tez na poczatku nie wiedzialam za wiele na temat tej choroby, lekow...ale tak mna nerwica sponiewierala, ze doksztalcilam sie szybciutko :P