Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczek25

CO TO W OGÓLE MA BYĆ???

Polecane posty

MAM TAKI PROBLEM MIANOWICIE...mialam do zaplacenia jakas oplate eksploatacyjną,ktora mi sie gdzies zapodziała w papierkach,do spoldzielni za mieszkanie w bloku,ok 300zlto bylo jakies 2 mce temu, niedawno przyszlo wezwanie do zaplaty z kwota i odsetkami jakies 700zl,naliczyli jeszcze cos i napisali ze mam 7 dni na uregulowanie od dnia otrzymania,inaczej skierują sprawe do sądu. Czy to mozliwe aby kierowali sprawe czy tylko tak straszą?? ktos tak mial?

wydaje mi sie ze tak. dłużników jest mnóstwo, jakby wszystkim mieli tak puszczac płazem to wiesz. idz i dowiedz sie dokladnie czego dotyczy ta opłata, niech ci powiedzą.

wiem,ze jest mnostwo dłuznikow ale zeby za tak małą kwotę od razu do sądu, ja zaplacę oczywiscie,bo to z mojej winy,ale pytam tylko czy od razu tak biegają do sądu z kazym zadłuzeniem. bo jescze nie slyszałam,aby kogos wzywali do sądu za taką kwote.

oczywiscie. sprawe skieruja do rozpoznania w postępowaniu nieprocesowym i przyjdzie Ci nakaz zapłaty, a to większe koszta.

Gość amalletta
idź, albo zadzwoń do tej spółdzielni i zapytaj skąd im sie ta kwota podwoiła...To z pewnoscia nie sa odsetki... A potem wystosuj pismo z propozycją spłaty tego długu na raty, na przykład w 14 równych ratach po 50 zł. Im bardziej opłaca sie podpisac z tobą umowę niż oddać sprawe do sadu, bo kilkaset zl musza wybulic na dzień dobry za to, że sąd to rozpozna

i tu sie mylisz nie kilkaset, a kilkadziesiąt. i ta kwotę również Ty bedziesz musiała uregulować, ale fakt, pewnie woleliby załatwić to 'polubowanie' .

ze spoldzielni:) to pisemko takie malutkie, na pół kartki małego zeszytu:) juz doszlam... mam do zaplacenia tylko polowe,bo polowe juz uregulowalam,sama sie juz pogubilam:) nie jest zle:)