Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umowa o prace

umowa o prace

Polecane posty

Gość umowa o prace

witam mam pytanie a mianowicie podejrzewam firme ze cos kreci z umową moja. na mojej umowie jest tak napisane wynagrodzenie brutto 1000 zł plus premia uznaniowa 500 zł czy taka umowa jest poprawna?? przeciez minimalne brutto to 1300+ , jak pytalam ich dlaczego tak mam to oni ze mam 1500. kolega mowil mi ze do swietego spokoju daja mi zarobek na reke taki jak bym miala 1500 brutto czyli 1128 zl netto ale tak sformułowali umowe aby panstwu mniej płacic podatkow . prosze pomocy co mam robic

Gość umowa o prace
prosze o pomoc :)

pracujesz na pełny etat? jeśli tak to podstawę,bez żadnych premii i dodatków, musisz mieć minimalną

Gość umowa o prace
pomoze ktos??

Gość umowa o prace
tak mam umowe na stale na pelnym etacie

Gość umowa o prace
kurde co robic ehh :(

jeżeli nie dostajesz potwierdzenia na pasku", to pewnie premii pracodawca nie wykazuje w księgach skoro napisał że jest uznaniowa, Tobie wypłaca ale od tych 500 zł. pewnie nie odprowadza składek i podatków więc faktycznie nie dostajesz 1500 brutto, tylko 1000 brutto + premia (netto). A w razie kontroli wykaże, że nie dostajesz uznaniowo bo nie zasługujesz... Ale może masz potwierdzenie

Gość umowa o prace
no ok to powie ze nie dostaje premki bo nie zasługuje ale przeciez minimalne wynagrodzenie powinno byc a ono wynosi ponad 1300 a ja mam 1000

wolna i szczęśliwa -> w stopce to twoje zdjecia? jeśli tak to masz bardzo ładne rysy twarzy :)

Moim zdaniem jest wszystko w porządku, a to dlatego, że łącznie masz ponad 1317,00zł. Jest tak, że w skład wynagrodzenia minimalnego wlicza się nie tylko wynagrodzenie zasadnicze ( te Twoje 1000zł) ale i premie uznaniowe ( te Twoje 500zł). Suma tych dwóch składników składa się na całe wynagrodzenie, które przewyższa najniższą krajową.

Gość umowa o prace
ale ja mam tylko 1128 zł netto miesiecznie czy to dobrze?? czy za mało?? czy to według minimalnego wynagrodzenia jest dobre?

Powinno być tak: Jeśli ta premia uznaniowa nie jest co miesiąc, to w miesiącach w których jej nie dostajesz powinnaś mieć wyrównane do 1317,00.

Gość umowa o prace
robie juz ponad rok na umowe na stale i ani razu nie dostalam premi za kazdym razem mam 1128 zl

Gość umowa o prace
dziekuje:***:***:** kurde i pomyslec ze w polsce takie płace sa:(( prywatne firmy sie wycwaniły widza jakie jest bezrobocie i wykorzystują ludzi:(

Jeśli Cię to trochę uspokoi to ja mam płace zasadniczą 1100,00zł :D + premia x% + dodatek stażowy x% :D Tak mam w angażu. I na pasku przy wypłaci mam rozbite poszczególne składniki.

Gość umowa o prace
:) kurde ale polska to jest zacofana . zeby tak rozkradac polske to normalnie masakra:( cały zad wymienic najlepiej, mam 1000 zl moj chlopak ma 1500 na reke czyli razem mamy 2500 a dziecko w drodze:(( jak ja je utrzymam ehhh zalamka a mieszkania nie mamy bo kasy nie ma

Levviatan - ''pracujesz na pełny etat? jeśli tak to podstawę,bez żadnych premii i dodatków, musisz mieć minimalną '' Nie jest tak jak piszesz. Na dowód znalazłam artykuł gdzie napisano co wlicza się do minimalnej a co nie: http://www.prawo.egospodarka.pl/37606,Minimalne-wynagrodzenie-czy-wliczamy-premie-uznaniowa,1,34,3.html Link skrócony: http://tnij.org/g9kb I tak premie uznaniowe, regulaminowe, dodatki stażowe .... wlicza się. Nadgodziny, nagrody jubileuszowe ... nie. Motto kafeteriuszy: "Lepiej jest powiedzieć coś głupiego niż nie powiedzieć nic"