Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królewna Fiona

Jeszcze tylko 20 dni

Polecane posty

Gość królewna Fiona

Za 20 dni nasza maleńka będzie już z nami no chyba ze się jej pośpieszy i będzie prędzej. Jak ta ciąża mi szybko przeleciała. Wam też tak szybko mija czas? A wszędzie piszą że ten stan się ciągnie i ciągnie.

Gość królewna Fiona
ide zjeść kupe bo teraz mała ma nietypowe zachcianki przepije ją szczynami, podwójną porcję bo w końcu jem za dwóch

Gość szkaradna pani
paskudny podszyw !!!!!!!!!!! A kysz, A kysz!!!

Gość nomm wlasnie
mozesz jescze z miesiac pochodzic z brzusiem;

Ja z usg miałam termin na 20 czerwca. Wiadomo, 2 tyg przed tym terminem juz byłam gotowa na narodziny maleństwa. Czyli od 6 czerwca czekałam;) termin z miesiączki miałam na 3 lipca. A urodziłam 17 lipca. Więc z tymi terminami to róznie bywa;)

Gość królewna Fiona
A który termin w końcu jest prawidłowy, ten z miesiaczki czy z usg? No i jak długo można przenosić ciążę tzn po ilu dniach po terminie wywołują poród lub robią cc?

Najdokładniejszy jest termin z pierwszego usg. Ciąże można przenosić 14 dni, ale u mnie po 13 dniach przenoszenia lekarka stwierdziła że poczekamy jeszcze z tydzien z cięciem cesarskim, bo może w tym czasie urodzi się naturalnie. Chyba przez ten stres urodziłam nastepnego dnia;)

2 tygodnie mozna przenosić ciazę choć znam takie kobiety ktore 3 tygodnie po terminie rodziły