Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Herold

Poczta Polska

Polecane posty

Gość Herold
Też mieszkam nad morzem ;) i też się op....

Gość nie chcemy konfliktów
no bo może nad morzem lenie mieszkają, u nas, w centralnej Polsce, to jak te mróweczki...

widzisz, mówisz o tych proszkach rajstopach i innych - a to są właśnie te złe decyzje tzw. "góry"

Gość gupeek
@nie chcemy konfliktów - ale czy w sytuacji, kiedy firma ma nawał pracy i pracownicy NIE WYRABIAJĄ SIĘ z powierzonymi im zadaniami równiez macie te przerwy? tez pracuję obecnie w sporej firmie i nie jest to moje pierwsze miejsce pracy. we wczesniejszych zasadą było "jesz przed i po pracy, w godzinach możesz pójść się wysikać" aktualnie też mamy przewę lunchową 30 minut o 12 (praca 8-1630) ktora jak widzisz jest przerwą, ale nie umniejsza godzin pracy. siedzę w firmie 8,5h a nie 8, jak pracownicy instytucji publicznych. nie spotkałem się nigdy z firmą, która by dawała pracownikom wolne w godzinach pracy, tzn wliczając czas przerwy w godziny przepracowane faktycznie.

"ale czy w sytuacji, kiedy firma ma nawał pracy i pracownicy NIE WYRABIAJĄ SIĘ z powierzonymi im zadaniami równiez macie te przerwy?" tak, bo ciężko pracujemy a przerwa w pracy należy się jak psu buda! moja praca jest specyficzna i pracuję też przy kompie - przerwa jest wymogiem BHP

"aktualnie też mamy przewę lunchową 30 minut o 12 " to już decyzja pracodawcy - u nas jest ustalone tak a nie inaczej - mamy 8h płatnych z czego efektywnych jest 7,5. tak zadecydowal pracodawca.