Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Herold

Poczta Polska

Polecane posty

Gość Herold

Witam! Ile teraz czeka się na doręczenie zwykłego listu w odlgłości 600km? wysłałam 28.05 i do dziś nie dotarł :(

Gość nie chcemy konfliktów
normalnie to do tygodnia, ale jeśli to za granicę, to może być i 2 m-ce

Gość Herold
Buuuuuu. A ja wysłałam w Polsce na odległość 600 km i do dziś nie dotarł :((((

Gość fhfhfhfhcghcmhcgh
to gdzieś się zawieruszył z pocztą już tak ponoć jest że takie przypadki się zdarzają często ale mi jak na razie się coś takiego nie zdarzyło i zwykle listy dochodzą w ciągu tygodnia, priorytety czasem nawet na drugi dzień od wysłania już są ale tak no w ciągu 2dni

dlatego warto wysyłać poleconym, bo masz kwitek, mógł zaginąć. albo priorytet, jest najpóźniej za 2 dni robocze

Gość dfndsfndbfkdgds
mój brat wysłał kartkę dziewczynie na walentynki, a doszła do niej w kwietniu:p

Gość Herold
Tak Brzydulo - zwykły. Ja jeszcze się łudzę - bo wysłałam w piątek po południu, potem weekend i zaraz Boże Ciało. Podobno w sortowniach ludzi brakuje i stąd to wszystko. A co to znaczy,że się zawieruszył, skoro dokładnie napisałam adres nadawcy i odbiorcy? :((

Gość gupeek
zwykly list (nie priorytetowy) szedl mi kiedys 5 tygodni (na odleglosc 100 kilometrow)

moze jeszcze dojdzie(fajnie brzmi:P)ja wysylam zawsze priorytet a jak cos waznego to tylko polecony;)

Gość cvbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
może listonosz wyrzucił bo nie chciało mu się łazić po domach:P

Gość Herold
O ranyyyy!!! Co z tą pocztą? Czy jest lepsza firma, która wyprze PP z rynku? Oby... .

zawieruszył że np spadł z maszyny w sortowni i leży gdzieś tam, odnajdą go po 100 latach i w świetle fleszy reporterów faktu dostarczą wnuczkowi adresata...

Gość gupeek
pewnie ze jest, tylko musi przyklejac do litow olowiane plytki, bo ustawa zakazuje im wozic tak lekkie przesylki :D

nie chodzi o to, że poczta, chodzi o to, że mają burdel w firmie, w inpoście myślisz lepiej? też burdel, a prywatni przecież

Gość Herold
Staram się jeszcze wierzyć ,że nie zginął... . Ależ dziki kraj :(((

Gość Herold
Hmmmm burdel ? A narzekają,że się na nich narzeka! A poszli w pioruny!

Gość Herold
????????

cała PP jest źle zarządzna, źle jest kasa zarządzana. to wszystko by trzeba zreformować, poczta ma tę jedną zaletę, że dociera tam, gdzie niejednokrotnie firmy kurierskie i tzw. prywatne poczty nie docierają.

Gość Herold
A co mi daje potwierdzenie poleconego, jak zginie ? Odnajdą , nie sądzę - szkoda kasy.

Gość gupeek
to prawda że dociera wszedzie, ale z drugiej strony - to jest skandal, co tam sie dzieje, na wlasne oczy widzialem jak na poczatku grudnia, kiedy masa emerytow sle te wszystkie kartki swiateczne po calej polsce - w jednym z wiekszych oddzialow w Poznaniu wszystkie okienka zamkniete, kolejka na trzy godziny, a kobity sobie siedza na krzeselkach i jedza kisiel patrzac sie z kpiacym usmiechem na ten caly tlum, ktory przyszedl. nawet jak po pol godzinie otworzyly - byly tylko 2 okienka :O

to ci daje że wtedy możesz składać reklamacje i egzekwować jakieś odszkodowania czy coś

"a kobity sobie siedza na krzeselkach i jedza kisiel patrzac sie z kpiacym usmiechem na ten caly tlum" głupek, ale nie wiesz, co tam się działo. może była jakaś aktualizacja systemu czy chuj wie co i nie mogły pracować? u mnie na poczcie się nie opieralają, a regularnie bywam w dwóch oddziałach

Gość Herold
Ale tego nie robi się przy okienku! Komuna powraca? Kiedy list będzie? Nie będzie!!! ;)

Gość gupeek
to sie raczej nazywa przerwa sniadaniowa, ktora sobie pracownicy niemal wszystkich publicznych instytucji samowolnie robia w ramach 8-godzinnego dnia pracy :O niestety - tak sie konczy, kiedy instytucja taka zarzadza ktos, komu nie zalezy na tym, by byla ona rentowna, gdyz nie jest jego wlasnoscia.

Gość Herold
Masakra!

Gość czesto wysylam
////A co mi daje potwierdzenie poleconego, jak zginie ? Odnajdą , nie sądzę - szkoda kasy.//// Listu nie odnajda, ale poczta wypłaca w takim przypadku odszkodowanie w postępowaniu reklamacyjnym. O ile pamietam jest to cos kolo 150 zl.

samowolnie? :O pracuję w bardzo dużej, prywatnej firmie, i na 8 godzin pracy mamy łącznie przerw 50 minut (oczywiście nie w jednym ciągu) w tym tzw. lunchową, która trwa 30 minut i 20 minut na tzw. siusiu. co w tym złego?

u mnie sie opierdalaja i łaske tobie robia,ze obsluza w sezonie(mieszkam nad morzem)potrafi byc czynne jedno okienko a w kolejce ze 30 osob ale wtedy sie idzie do kogos wyzej;0 ja na wczasach nie jestem:P

Gość Herold
A wiecie jaką jeszcze miałam sytuację? opiszę/ Na poczcie: Ja-Dzień dobry! Czy jest papeteria? Pani - Cooooo???? Papeteria? Nieeeeeee( zdziwiona) Ale jak ktoś chce - proszki, rajstopki, okularki, skakanki! Zapraszam ;)