Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyx80

bolace nadgarstkiw ciazy??!!

Polecane posty

Gość justyx80

witam mam pewien problem otoz od pewnego czasu wlasciwie moge powiedziec ze od 5 mca ciazy caly czas mnei bola nadgarstki cierpna mi dlonie i najgorzej jest z kciukiem zaczelo sie od jednej reki ale teraz juz sa obydwie nie wiem co sie dzieje bylam u lekarza i w sumie nic mi konkretnego nie powiedziala tylko ze mozna sie tym zajac po ciazy no ok rozumie ale ja teraz nie moge niektorych rzeczy dziwgac nawet mojego kota ledwo podnosze bo to tak boli a co bedzie jak ja bede miec dziecko co ma nastapic juz za 3 tyg... i zaczynam sie martwci pomozcie dziewczyny moze ktoras z was miala taka przypadlosc jak dalyscie sobie z tym rade pomocy naprawde to ciezko wytrzymac...czekam na podpowiedzi..

Gość ma_da2
ja też tak miałam w ciąży, zwłaszcza jak dłużej przy kompie siedziałam to potem strasznie miałam zdrętwiałe ręce, nie wiem może to ma jakiś związek z krążeniem. Ale nie przejmuj się po porodzie już nie miałam takich dolegliwości

Gość justysx80
dzieki wielkie mam nadzieje ze po ciazy miprzejdzie ale jesli nie??co wtedy??jak ja bede swoje dziecko nosic na rekach??!!:(

Kochana, już widzę kolejny wątek na kafe pt. " BOLĄ MNIE NADGARSTKI, CZY JESTEM W CIĄŻY?" I nie piszę tego złośliwie, broń Boże! Po prostu tak właśnie wygląda kafeteria :D:D:D Mam nadzieję, że Twoja dolegliwość minie wraz z porodem, bo może tak być faktycznie, że to jakieś przejściowe problemy z krążeniem. Pozdrawiam!

Gość mnie bolały kolana
a dokladnie stawy kolanowe, do tego stopnia, że nie mogłam powstać z kucnięcia, chodziłam na sztywnych nogach - wszystko to na skutek rozluźnienia więzadeł, być może braku wapnia - minęło zaraz po porodzie, doslownie 100% poprawa

Gość mntfgwesaz
a jak bolą to znaczy ze zyjesz

Gość mamashka
Też tak miałam. Myślałam, że to jakieś zapalenie stawów czy coś tego typu i trezba będzie leczyć. Ale po porodzie samo minęło, choć nie od razu - po jakichś 2-3 miesiącach.

miałam podobnie tyle tylko, że zaczęło się później, bo około 7 miesiąca ciąży. Mnie głównie bolały palce, zwłaszcza przy zginaniu. Ogólnie chodzi tutaj o stawy, więc podejrzewam, ze masz tę samą przypadłość. Co to jest??? - prawdopodobnie, przynajmniej u mnie tak było (jak się okazało lekarz idealnie to zdiagnozował), organizm zaczyna powoli gromadzić wodę, zaczyna sie powolne puchnięcie (co jest powszechne w ciązy). Kiedy ja to zglosiłam lekarzowi natychmiast kazał mi całkowicie, ale to definitywnie odstawić sól - dosłownie zero soli (wszystkie potrawy gotowane bez soli, nawet mięso). Kiedy to zrobiłam to rzeczywiście nie puchłam już więcej (w rezultacie przytyłam tylko 7 kg i bardzo dobrze sie czułam), a te objawy przeszły po porodzie. Jesli u Ciebie jest to samo, to musisz bardzo uważać, bo opuchlizna w ciązy to straszna rzecz

Gość justysx80
dziekuje bardzo zaczne stosowac jakies opaski uciskowe mam nadzieje ze pomoze :) juz myslalam ze to tylko mi sie przytrafilo i cieszy mnie to bardzo ze po ciazy wam przeszlo mam nadzieje ze mi rowniez ulzy :) jeszcze raz wilekie dzieki :)