Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona11

pytanie dotyczące połogu

Polecane posty

Gość zaniepokojona11

urodziłam 5 tygodni temu i przez cały ten czas miałam bardzo skąpe, brązowawe krwawienie, od wczoraj mam obfite krwawienie, krew o jaskrawym czerwonym kolorze, rzadka..lekko pobolewa mnie brzuch jak na okres, ale przecież to za szybko na okres, dodam że karmię piersią, czy powinnam się niepokoić? czy ktoś słyszał o takim przypadku? tydzien temu byłam badana przez lekarza(usg macicy) i było wszystko w porządku, teraz już sama nie wiem, czy isc jeszcze raz?

Gość zaniepokojona11
tylko że ta krew jest jakaś inna, taki jasny kolor i rzadka jak z przeciętej rany...nie wygląda mi to na miesiączkę, no chyba że te pierwsze miesiączki po porodzie są inne niż przed..poza tym, czytałam że jak się karmi piersią to nie ma się okresu nawet przez pół roku

Z tego co sobie przypominam to moja krew też była taka jaśniejsza, ale radziłabym Ci skontaktowac sie z lekarzem. On rozwieje wątpliwości.

Ja skonczylam polog i od razu dostalam okresu, dodam, ze rowniez karmilam i to nawet w tym czasie dosyc intensywnie;) Od tego czasu juz regularnie miesiaczkowalam;) Teraz juz drugie dziecko karmie, polog dawno minal a okresu nadal nima:O Radzilabym skontaktowac to z ginem, moja przyjaciolka tez krwawila strasznie i okazalo sie, ze czesc lozyska zostala jej wewnatrz macicy:( Musieli ja czyscic, lepiej sie upewnic;)

Gość zaniepokojona11
co do pozostałosci łozyska, to tydzien temu byłam na badaniu usg i stwierdzili że jest czysto, więc to tez wykluczam..ale nadal cięzko mi uwierzyc ze to okres

Gość bele de jour
to niekoniecznie okres. Ja tez w okolo 5 tygodniu po porodzie tak mialam. Zywa krew. Po 2-3 dniach minelo. To ponoc normalne

ja tak mialam-do 5 tyg.po porodzie krwawilam,potem w 7 tyg.dostalam prawdopodobnie okres,ktory trwal dlugo-byl obfity i bolesny. i teraz 12 tyg.po porodzie dostalam normalny okres. tez karmie wylacznie piersia. bylam w 9 tyg.po porodzie u gina i mowil,ze to moglbyc okres,a ze taki obfity to skomentowal to,ze widocznie pekla mi jakas zylka jeszcze do tego(jestem po cc) gdybym wczesniej wiedziala to bym pojechala na pogotowie-a tak myslalam,ze to taki obfity okres.a tak bym przynajmniej rozwiala swoje watpliwosci. lepiej,zebys skontaktowala sie z lekarzem-dla wlasnego spokoju.