Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość douczacychsiejezykow

ucze sie angielskiego i obecnie przerabiam

Polecane posty

ksiazke ENGLISH COLLOCATION I USE. i wiadomo to ksiazka uczaca i poszerzajaca slownictwo. mysle zeby zalozyc sobie zeszyt i tam wpisywac te nowe slowka lub cale zdania i przetlumaczyc je. czy to ma sens? jak wy to robicie?

Gość provokejszyn jak nic
a co to jest? wez daj przyklad.

ale co mam ci pokazac? ksiazka zawiera 60 dzialow tematycznych np countryside i w takim dziale na jednej stronie sa slowka a na 2 cwiczenia. ksiazka jest wylacznie po angielsku a nowe slowka sa w kontekscie np jest jakis fagment tektu i te wazne nowe slowka sa grubsza czcionka

Gość provokejszyn jak nic
dobra,zle zrozumialam. ja sie teraz uczes hiszpanaksiego no to jestemw temacie pewnie ze zalzo sobie zeszyt ze slwokami plus zeszyt na cwiczenia i no i zeszyt na grmatyke..... mozesz meic to wszystk ow jednym sgregatorze albo jak ci to tam lepiej.

no wlasnie zastanawiam sie czy zeszyt czy segregator

Gość nemnem
Ja aktualnie uczę się włoskiego, mam segregator i tam trzymam wszystko niezbędne i kolorowymi kartkami poodzielałam sobie działy, typu gramatyka, ćwiczenia, słówka. Dział gramatyki mam zaznaczony czerwoną kartką, a białymi w czasach poodzielałam różne tematy, typu każdy czas osobno (wszystkie kartki są podpisane, np. jaki czas, itd.), składnia zdań itp. Wszystko łatwo znaleźć i mam super posegregowane. Myślę, że segregator lepszy :) ale to tylko moja subiektywna opinia.