Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca zaciekawiona

czy jednorazowy orgazm zaszkodzi dziecku?

Polecane posty

Witam, mam pytanie. Czy jednorazowy orgazm w ciąży może spowodowac poronienie? Moja siostra jest w 8tc,ma 22 lata,od 2 tygodni bierze duphaston na niewielkie plamienia jakie miala.Powiedziala mi ze ostatnio nie mogla juz wytrzymac i masturbowala sie,ale potem sie przerazila,ze mogla zaszkodzic dziecku. Mogła?

Gość gryczka
W ciąży zagrożonej orgazm może być ryzykowny, ale skoro nic się nie stało, to się nie stało. Zdrowiu dziecka to nie szkodzi, może jedynie wywołać poronienie, jesli np. macica ma tendencję do nadmiernych skurczów. Ale myślę, że jak bezpośrednio po nic się nie stało, to nie ma niebezpieczeństwa.

Dziękuję koleżankom za opinie. Może ktoś jeszcze się wypowie? Chciałabym ją trochę uspokoić bo dostała ataku paniki, spytałam czy "po" coś się działo, mówiła, że nic, plamień też nie było, pojawiają się tylko jak trochę pochodzi ale stara się leżeć. Czy powinnam jednak podpowiedzieć jej konsultację z lekarzem? Ja w mojej ciąży nie miałam takiego problemu więc nie wiem co jej doradzić...

Gość szybkie pytanko
Jeśli zaraz po nic się nie działo to będzie dobrze :) Ja kochałam się z Chłopakiem i zaraz po orgazmie były kłopoty - dość spore krwawienie, było dużo strachu ale na szczęście Maleństwu nic się nie stało, skończyło się na duphastonie.

Dziękuję za odpowiedzi w imieniu moim i siostry, uspokoiłyście nas. Miejmy nadzieję, że moja siostrzenica lub siostrzeniec będzie zdrowy/zdrowa :)