Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kot ach kot

mały kotek

Polecane posty

Gość kot ach kot

Witajcie. może ktoś się na tym zna. Mam, kota, który sobie ze mą mieszka, dodatkowo przychodzi do nas kotka, która ze 3 miesiące temu urodziła kota, i której dajemy jeść. ten mały kot też przychodzi, i zauważyłam, że jego matka na niego fuka, bo znowu jest w ciąży, czy to może się tak dziać, że mały została już przez matkę odrzucony bo ta jest w ciąży? Może i banalne pytanie, ale mi bardzo zależy na tych kotach.

Gość kot ach kot
chcę je podtuczyć i zrobić z nich gulasz :)

Gość uppppupupuuuu
to możliwe:( zrob jak najszybciej ogloszenia w necie i na allegro, zrob zdjecia moze ktos wezmie malucha ? nieldugo bedzie musial dawac sobie rade sam:(

Gość erterter
Tak, to normalne. Matka chce, aby mały kot w końcu się usamodzielnił. Nie powinaś się tym niepokoić, zwierzęta tak robią. A swoją drogą - może pomyśl o antykoncepcji dla tej kotki (zastrzyki nie są takie drogie) lub o całkowitej sterylizacji (ok. 200 zł)

Gość erterter
Poza tym 3-miesięczny kot to już wcale nie taki maluch. Takie koty już normalnie jedzą, nie muszą leżeć przy cycu. U zwierząt to jest właśnie czas gdy młode się usamodzielniają.

Gość gryczka
Trzymiesięczny kotek może już zostać "odrzucony" przez matkę jako dorosły. Jest to kot w tym wieku, że w naturze już powinien sobie poradzić, mama już go mlekiem nie karmi, to normalne.

Gość trzymiesieczny
kociak to jest juz calkiem spory kociak, wiec to jest normalne, ze kotka go juz odrzuca, tym bardziej, ze jest w ciazy.

Gość kot ach kot
to nie ja napisałam ten drugi komentarz, ktoś się podszył. aha dziękuję bardzo, bałam się, że sobie nie poradzi. ale całe dnie spędza u mnie na podwórku i goni liście, zaczepia mojego kota:) to takie urocze. zwłaszcza, ze to sa bracia:). Jedzenia mu nie zabraknie, bo i tak karie kota i jego mame to i dla niego będzie, a więc myślę, że go przygarnę, ale tak na podwórko. Chciałam, żeby ktoś go wziął ale nikt sie nie zdeklarowała. a więc sobie hasa gdzie chce.

Gość xsdsdsdfsdf
Zadzwon do schroniska, aby wysterylizowali kotkę. To i tak dziwne że ona rodzi jedno kocię na raz? Normlanie kotki rodzą ok. 3-4 kocięta. A rodzić mogą 3 razy w roku. Czyli ok. 12 kotów rocznie, z czego połowa to będą kotki, które już po niecałym roku będą płodne i będą rozmnażać się dalej. Policzcie sobie więc ile kotów byłoby za ok. 5 lat. Parę tysięcy! W teorii oczywiście, bo w praktyce jakieś 80% zginie. Dlatego trzeba sterylizować kotki!

Gość kot ach kot
wiem wiem, no innego wyjslcia nie ma musze ją wysterylizować. znaczy ona uradziła 2 koty, tylko jeden nie przeżył i jak narazie trafiają się same koty płci meskiej.

Gość 111111111111111
To fakt. Kotki rzeczywiscie tyle rodzą. Mi wychodzi że po 5 latach kotów byłoby kilkaset tysięcy z jednej kotki. Zobaczie: PIERWSZY ROK. Kotka rodzi 12 kotów, z czego połowa to samice. Czyli mamy 6 samic+kotka "matka" DRUGI ROK. Mamy 7 kotek, każda rodzi po 12 kotów. Mamy już 84 koty. Połowa z nich to samice. Czyli 42, plus 7 początkowych kotek. Razem 49 samic. TRZECI ROK. 49 kotek rodzi po 12 kotów. 588 kotów. Połowa to samice, czyli 294, plus poczatkowe kotki - 49. Razem 343 samice. CZWARTY ROK. 2401 samic PIĄTY ROK 16807 samic. itd itd... i to samych kotek. Wszystkich kotów (z samcami) wyszłoby ok. 150 tys. Z JEDNEJ KOTKI!