Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona13

Akademiki w Kielcach UJK

Polecane posty

Czy ktoś z Was tam mieszka lub mieszkał? Jakie tam są warunki?

Nie ma tutaj nikogo mieszkającego w akademiku w kielcach?

Gość fbnfgn
zapytaj na forum uczelni albo akademika :o boze jacy ci ludzie sa teraz tepi :o

moi znajomi tam mieszkaja z tego co wiem to w akademikach UJK sa bardzo dobre warunki bo śa to w miare nowe budynki, są duzo spokojniejsze od akademikow Polibudy a warunki sa nieporownywalnie lepsze Polecam osobiscie Kielce do studiowania i akademiki tez Akademiki Politechniki sa bardziej "rozrywkowe" no ale warunki sa opłakane a te UJK duuuzo spokjniejsze ale za to bardzioej czyste i zadbane

He moja znajoma poszla na matematyke wlasnie na UJK w tamtym roku ( na maturze zdawala podstwaowa matematyke) i dotrwala .. do pierwszej sesji potem wrocila do domu...

Teraz to mnie przestraszyłaś:/ ja też zdawałam podstawę;/

Gość Kasjanaaa
A ktoś z WAS może wie, czy trudno jest się dostać do akademika w Kielcach?? W moim przypadku to jest tak, że dochód mam bardzo niski, ale odległość z mojej miejscowości do Kilec wynosi 70 - 80 km. NAPISZCIE, MYŚLICIE ŻE MAM SZANSĘ SIĘ DOSTAĆ??

Gość Maskom202
No jasne ja studiuje w Kielcach politologie ale mieszkam na akademikach polibudy bo tu jest życie studenckie a nie jak w zakonie na tamtych akademikach i u nas raczej nie było problemów z przyjęciami ale teraz mają remontować jakieś akademiki więc ciężko powiedzieć jak bedzie z miejscami. Podbij do mnie na maila pogadamy maskom@interia.pl :) www.sexfotek.pl

Gość fl;nfw;l
a nie wiesz, czy jest szansa sie dostac na filologie germanska z podstawowym niemieckim? tam na ujk

Gość Szafi
Bierz Melodię (odnawiana rok temu), Odyseję lub Łącznika. Śmiem twierdzić, że to jedne z najlepszych akademików w PL.Wszystkie na tym samym placu. Sama mieszkałam w Melodii, warunki cudo, wszystko nowe, pokoje 1,2,3osobowe. Kuchnia, łazienka na 2 pokoje, normalnie jak w mieszkaniu :D I spokojnie. Matma jest straszna, miałam warunek i to na kierunku biologia.Myślałam,że jeżeli to biologia, to nie będą tak wiercić i się przeliczyłam. Zaczynają się teraz prace remontowe na uniwersytecie, za 2 -3 lata powinno być ukończone. Ja zwiałam z Kielc, mimo tego że koszty utrzymania są niewielkie. Nie odczuje się studenckiej atmosfery w tym mieście, pełna stagnacja. Przynajmniej ja nie miałam co robić.

Gość Szafi
@fl;nfw;l Szansa zawsze jest, tym bardziej, że na germańską jest zwykle o wiele mniej chętnych niż na angielską. Zależy od wyniku. Ja z 90 na podstawie nie dostałam się na angielską. W tym roku poprawiałam i uzyskałam 78 % z rozszerzonego, ale z kolei rozmyśliłam się co do studiowania tego kierunku.

właśnie mam ochotę na melodię:) Dzieki wielkie że mi odpisałaś:) Ja w końcu ide na biologie:) A możesz mi jeszcze napisać czy tam ciężko sie dostać? Np jeśli dochód na jednego członka rodziny jest ok 400 zł i odległość ok 85 i 2 rodzeństwa na studiach niestacjionarnych? I czy tam trzeba mieć swoje garnki, pościel, firanki, itp czy tam dają? I jak to jest z telewizją i internetem? Wiem troche tego dużo ale mam nadzieję że w wolnej chwili mi odpiszesz;) pozdrawiam gorąco:) Jeżeli ktos inny też jest w tym temacie to niech śmiało się wypowiada:)

Gość zaq1234
A czy ktoś wie do kiedy i jakie konkretnie dokumenty trzeba składać aby przyznano akademik? W necie praktycznie nie ma informacji na ten temat;/ prosze o kontakt na email;)

wiesz co chyba ci nie doszedł bo mi przysłali zwrotnego maila;/ może zły adres podałaś?

Gość uwaga facet pisze
skonczylem tam matme (no wtedy to bylo wsp). jestem z kielc wiec o akademiku to moge tylko powiedziec, ze andrzejek z 2 roku do konca zycia nie zapomne:) czy sobie poradzisz? jesli lubisz matematyke i umiesz uczyc sie to pewnie tak. choc zdziwisz sie ile jest matmy w matmie;) a egzaminy z analizy matematycznej u prof. bobryka niezapomniane.