Tigerwolf 0 Napisano Czerwiec 18, 2010 Witam Piszę tego posta ponieważ chciałbym się poradzić użytkowników tego forum. Otóż, mam 29 lat, pracuję jednak obecna praca nie daje mi satysfakcji zawodowej, pomimo iż nie zarabiam najgorzej. Zastanawiam się nad zmianą pracy, w zasadzie powrotem do zawodu. Skończyłem studia inżynierskie z tytułem inżyniera informatyka. W zawodzie popracowałem ok. 1 roku zaraz po studiach, następnie wypadłem trochę z zawodu i bujałem się w innych branżach (w tym dwukrotnie pracowałem za granicą). Pracuję obecnie w handlu. Obsługuję klienta zagranicznego (Europa Zachodnia). Spodobało mi się, i tak już tkwię w tej pracy prawie rok, mimo iż miało to być na chwilę, dopóki nie znajdę czegoś ambitniejszego. Spostrzegłem że w pracy bardzo może przydać mi się dobra umiejętność modelowania 3D (co później mogłoby procentować jeśli chciałbym zająć się tylko tym). Zastanawiam się tylko jakie miałbym szanse na rynku poszukując pracy w tym zawodzie. Czy nie jest już za późno. Oczywiście teraz nauka i praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka w domu po godzinach wieczorami (muszę dobrze wejść w temat). Na studiach miałem jakieś podstawy grafiki 3d jednak to za mało, a poza tym ja zawsze wolałem robić rzeczy bardziej "konkretne" - czy. techniczne. Pytanie do Was jest takie jakie są perspektywy dla kogoś w moim wieku w tej branży (grafika 3D). Na początek po wejściu w temat myślałem o założeniu własnej działalności (dodatkowo) i robieniu po godzinach prostych projektów (na zasadzie - zdobywanie doświadczenia + może jakiś dodatkowy grosz). Może ktoś z branży 3d się wypowie? Jak wygląda sytuacja na rynku w tej branży oczami specjalistów w tej branży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach