Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxccrr5566

kapiel w wannie w 8 miesiacu ciazy

Polecane posty

Gość xxccrr5566

Nie przepadam za kapielami w wannie natomiast pod przsznicem moga stac godzinami.Ostatnio jednak naszla mnie ochota na kapiel w wannie.Jestem w 8 miesiacu i chcialabym was spytac czy nie ma przeciwwskazan do kapieli w tak wysokiej ciazy?

Gość xxccrr5566
do kapieli w wannie oczywiscie...:)

są przeciwskazania. Jeśli jesteś za tłusta, możesz utknąć w wannie

Gość jastro
ja kapalam sie w wannie przez cala ciaze, inne moje kolezanki tez i nie sadze zeby byly jakies przeciwwskazania jesli ciaza przebiega prawidlowo.

Gość xxccrr5566
cux......ale jestes prostacka wiesz widac ze masz mozg wielkosci tik taka

Gość do cux
ale debilka z Ciebie

Gość do xxccrr5566
Dla kobiety spodziewającej się dziecka ciepła kąpiel ma wiele zalet. W wannie można się doskonale odprężyć, zwłaszcza gdy do wody wlejesz pachnący płyn albo wrzucisz kolorowe musujące tabletki. A pod koniec trzeciego trymestru, gdy brzuch jest duży i coraz trudniej się poruszać, ciepła woda to ulga dla obciążonego ponad miarę kręgosłupa

Gość co do kapieli w wannie to
nie ma przeciwwskazan,tylko woda nie moze byc za goraca.

Gość buxtonowq
Ale jest też druga strona medalu: zbyt ciepła woda może wywołać silne skurcze, krwawienie, a nawet przedwczesny poród. Dlatego lekarze zalecają, by woda, którą wlewasz do wanny, była ciepła, ale nie gorąca. Ponadto kąpiel w wannie nie powinna trwać dłużej niż kwadrans.

Gość iska90
Kąpiel w wannie jest niewskazana w dwóch przypadkach. Po pierwsze, kiedy ciąża jest zagrożona. Ciepła woda może wywołać skurcze i przedwczesny poród. Po drugie, jeśli przyszła mama ma skłonność do częstych, nawracających infekcji dróg rodnych. Woda wypłukuje bowiem z pochwy dobre bakterie, a w ich miejscu rozwijają się grzyby albo bakterie chorobotwórcze.

Gość a jaaaaaaa
Ja stosuje ciepłe kąpiele jako relaks i lekarstwo. Jestem 36 tyg ciąży i często mnie brzuch boli i kręgosłup a kąpiele naprawde mi pomagają.Chodż w 6 miesiącu ciąży miałam zakaz ponieważ ciepłe kąpiele są wskazane przed samym porodem ponieważ rozlużniają i przy zagrożonych ciążach niebezpieczne.

Gość uhaha1234890
W mojej szkole rodzenia położna mówiła nam że ciepłe kąpiele dobrze robią na skurcze i twardnienie brzuszka. Jeżeli lekarz Cię nie zabronił to możesz ale bez przesady z temperatura. Nawet w dniu porodu kiedy złapały mnie bóle to wzięłam kąpiel