Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yaboraba

Jak czesto karmic w nocy noworodka?

Polecane posty

Gość yaboraba

Hej mam takie pytanko do wszystkich mam karmiacych piersia.Jak czesto powinnam budzic (tylko na poczatku mala sama sie budzila) swoja 3tyg coreczke do karmienia w nocy?

Gość h0912346
Jeśli mała śpi to nie budź jej. jeśli zgłodnieje to na pewno sama o tym zaalarmuje. Zazdroszczę Ci. Mój synek budził mnie co 1,5- 2 godziny. Po tygodniu miałam dość bo chodziłam juz jak cień. Zaś synek kuzynki od urodzenia w nocy potrafił przespać 7-8 godzin. Tez go nie budziła. I mały rozwijał się prawidłowo. Nadrabiał jedzeniem w dzień, a mama mogła w nocy sie wyspać. Jeśli córeczka ładnie śpi to nie zmuszaj jej do jedzenia. korzystaj z tego i sama się dobrze wyspij jeśli możesz.

Gość yigarda
Ja uważam, że dziecka śpiącego w nocy nie nalezy budzić. Też kiedyś jak moja córeczka zaczęła ładnie spac w nocy przez 2 noce budziłam ją co ok 3-4 godziny żeby nakarmić ale szybko zrezygnowałam. Dziecko jak będzie głodne to na pewno samo się obudzi. Moja córeczka potrafiła przespać niekiedy nawet 8 godzin bez jedzenia jak miała miesiąc.

położna mi powiedziała, że tak co 4 godz. ale jek co jakiś czas pośpi 6 godz. to i ja się wyśpię. Ja budziłam jak się obudziłam i minęło już ok 5 godz. i zdałam się na instynkt maluszka.

Gość cxcvdsgtntyimyuimyuo
noworodek nie przesypia nocy bez karmienia. Maleńkie dzieci nie są w stanie jednorazowo wypić takiej ilości mleka, która wystarczyłaby na długo. Zanim dziecko zacznie spożywać większe porcje, musi upłynąć od 12 do 16 tygodni.

Gość hajdukia
W tym okresie karm malucha mniej więcej co cztery godziny. Odmierzaj czas od początku karmienia od momentu rozpoczęcia następnego karmienia (pamiętaj, że uwzględniając czas potrzebny na zmianę pieluszki, każde karmienie może trwać około godziny). Tak więc, jeśli karmiłaś dziecko o 12:00 w południe, a zasnęło o 13:00, następny raz będziesz je karmić około 16:00.

Gość jak moja mala
sie urodzila to budzilam sie co 3 godzinki zeby daj jej jesc... gdy polozna spytala jak spi... to jej o tym powiedzialam a ta mi na to, zebym nie wstawala jak spi i ona sama sie obudzi... to byl dla mnie plus.. wiec spij i poki dzidzia sama nie da znac, nie musisz dawac jesc... popieram wiec dziewczyny powyzej :)

Gość jak moja mala
pozatym dziecko samo wie kiedy chce jesc... co innego zmiana pieluchy... ja jesc dawalam jak chciala i wystarczylo jej 10-15 min z jednej piersi i zawsze sie najadala, widocznie mojej malej pasowal pokarm bo jej starczalo na ok 6 godz w nocy a w dzien to co ok 3 godz... wiec nie musisz liczyc z zegarkiem w reku... jak juz mowilam dziecko sie upomni.. a z glodu napewno nie umrze :)

Gość hm90
a jak czesto zmieniac pieluszke niemowleciu mam na mysli dzien i noc?

Gość hm90
a jak czesto zmieniac pieluszke niemowleciu mam na mysli dzien i noc?

Gość yaboraba
dzieki dziewczyny za informacje

w nocy tylko jak zrobi kupę - wtedy dłużej śpicie. W dzień w zależności od potrzeb. radzę po karmieniu wbrew położnym, bo wtedy zazwyczaj zdarza się kupa, ale może się ulewać (niby trzeba czekeć pół godz, ale jak to maluch ma wytrzymać)

Gość jak moja mala
ja zmienialam co ok 3 godz... ale czesto sprawdzalam.. wiec jak byl "wypade" to czesciej... zawsze moja mala robila kupke podczas karmienia albo odrazu po... wiem ze niektorzy zmieniaja przed karmieniem, ale ja zmienialam po karmieniu.. 15 min nie robi rozniecy, no chybaze w pampersie juz jest kupka, ze trzeba zmienic

Gość nitka z igla
Budzic dziecko do jedzenia, ale bzdura! Zreszta co to za glupie pytanie? Nie masz poloznej aby Cie uswiadomila co to jest maciezynstwo?

Gość jak moja mala
nitka z igla - czemu odrazu najezdzasz?? ja na poczatku tez budzilam... bylo to moje pierwsze dziecko i tak jakos ..nie chcialam byc zla mama... dopiero polozna mi powiedziala, ze wcale nie trzeba wstawac co 3 godziny i karmic... ja tez pytalam, gdybym nie spytala to chyba zawsze bym tak wstawala... po prostu jest sie przewrazliwionym na tym punkcie

Gość jak moja mala
tak pozatym to wyglada na to ,ze jestes wszechwiedzaca, albo nigdy mama nie bylas...

Gość nitka z igla
albo albo... Ja sie tylko dziwie, ze takie podstawowe pytania zadaje sie na forum, gdzie odpowiedzi beda rozne, jedna powie , ze trzeba budzic inna, ze nie. Matka i dziecko maja przydzielonego lekarza i wystarczy sie jego poradzic.

Gość do nitka z igla
wez wyluzuj panienko albo spadaj

Gość doqwwoxn
ty nitka z igla.....po to jest forum by zadawac pytania na rozne tematy na te mniej i bardziej wazne wiec jak cos ci sie nie podoba to poprostu nie czytaj tego forum tylko zajmij sie soba

Gość gość
Niech spi ile chce w nocy. Pampers po karmieniu bo przed by sie dziecko zaplakalo na smierc- moje dzieci jak sie obudzily do jedzenia to musialy miec juz a nie czekac az przebiore. :) Polecam nie byc nadgorliwa bo to nie jest potrzebne lepiej wyluzowac i dziecku nic sie nie stanie jak pospi chwile dluzej w jednym pampersie i tym samym jego mama sie wyspi. A w ogole 1 pampers 1 sucha noc :) takze dziewczyny nic tylko spac hehehe

Gość gość
Jesli spi to nie budz. Ja tam nie budzialam,moja prawie całe noce przesypiala,rzadko się budzila. Na poczatku raz w nocy,kolo piątej, potem juz całe noce. Ale ja od poczatku spalam z nią wiec tak wlasciwie czasem pociągala przez sen.