Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka monolka

ginekolog

Polecane posty

Gość jolka monolka

może mi ktoś powiedzieć, jak wygląda pierwsza wizyta u ginekologa? mam 21 lat, ale nigdy nie byłam i strasznie się boje, może mnie ktoś oświecić??

Gość na pierwszej wizycie
będziesz mieć przeprowadzony wywiad - choroby w rodzinie, Twoje, regularność cykli, kiedy pierwszy był, obfitość, samopoczucie. Na pewno badanie na fotelu o ile juz nie jesteś dziewicą. W przypadku dziewicy badanie przez odbyt lub normalnie w zależności od budowy Twojej w tych miejscach. Jeśli to dobry gabinet to lekarz pownien też zbadać piersi, zrobić USG dopochowe i cytologię - jeśli nie jesteś dziewicą

Gość jolka monolka
przez odbyt??:/

wkłada jedynie palec w rękawiczce i naciska wtedy brzuch. Trwa to zaledwie kilka sekund i nie jest jakoś szczególnie nieprzyjemne, nie bardziej niż normalne badanie. Ja sama tak byłam badana na pierwszej wizycie

Gość jolka monolka
a jaki lepszy kobieta czy mężczyzna?

Gość hfhdlhgklghhtgdwds
lepiej męzczyzna jeśli się nie wstydzisz ponoć są delikatniejsi w tych sprawach niż babki, ja byłam i u kobiety i u faceta i kobieta to jakaś tragedia a facet super był

ja byłam na początku u dwóch różnych facetów i kiepsko trafiłam bardzo. Nie wytłumaczyli nic, nie dało się z nimi pogadac ani nic. Później byłam u kobiet, z czego u jednej zostałam stałą pacjentką. Moim zdaniem płeć nie ma znaczenia, można trafić zarówno na niedelikatnego faceta jak i kobietę. Ja bym poszła do kogoś kogo koleżanki lub mama poleca. Poszukaj też na portalu znany lekarz dobrego ginekologa w Twojej okolicy. Ja tak swoją lekarkę znalazłam