Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zua na to

Właśnie skończyłam czytać Zbrodnię i Karę.Przez to zdenerwowałam się z 2 powodów

Polecane posty

Gość zua na to

1. Dlatego, że nie przeczytałam jej wtedy kiedy należało to do mojego obowiązku 2. Dlatego, że już przeczytałam a chciałabym ją czytać bez końca :(

Gość Roman meloman
Niczego nie zaluj. Na niektore ksiazki i filmy trzeba byc "gotowym" zeby je odpowiednio zrozumiec. Czytanie z obowiazku w moim przypadku nigdy sie nie sprawdzalo, jak mnie ktos chce do czegos zmusic to z zalozenia stawiam opor.

Gość czytaczka komisków
a myślałam, że z powodu załamania logicznej spójności fabuły. Można już było tak to obmyślić, żeby zbrodnia wydała się w sposób bardziej wiarygodny.

Gość zua na to
Roman meloman, właśnie z podobnego powodu nie przeczytałam Zbrodni i Kary wcześniej. Kiedy mam jakiś obowiązek zazwyczaj wtedy jest odwrotny skutek i tak było w tym przypadku. Tylko, że gdybym ją przeczytała wcześniej to miałabym z kim rozmawiać na ten temat bo byłoby to "na czasie" Tego, że książka juz się skończyła też żałuję. W sumie mogłabym ją zacząć czytać jeszcze raz, ale to nie to samo...

Gość ja przeczytalam kiedy mialam
obowiazek i nwet wtedy mi sie podobala:D tak samo jak np. Mistrz i Małgorzata, polecam;)

Gość zua na to
Co do Mistrza i Małgorzaty to również ta książka przypadła mi do gustu, jednak nie z taką siłą jak Zbrodnia i Kara.

Osobiście uważam 'Zbronię i karę' za najlepszą powieść Dostojewskiego, ale w literaturze tym prawdziwym arcydziełem określa się 'Braci Karamazow'. Przeczytaj, nie pożałujesz.

Gość zua na to
Szpetny, dziękuję za polecenie. Już się nie moge doczekac kiedy zacznę czytać ;)