Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to juz?

czy to juz niedlugo???

Polecane posty

Gość czy to juz?

hej, jestem w koncowce 37 tygodnia i od wczoraj czuje czasami bol w podbrzuszu przypominajacy miesiaczke, idzie tez od krzyza. nie wiem czy to skurcze bo podczas tego bolu brzuch mi nie twardnieje, tylko boli jakbym miala zaraz dostac okres i nie sa to bole co jakis okreslony czas tylko np wczoraj troche pobolal i przestal a dzisiaj rano zabolal moze ze 3 razy w tym raz tak baardzo mocno:O czy to oznacza ze juz niedlugo bede rodzic? moze glupie pytanie ale to moja 1 ciaza i nie wiem za bardzo jak to wsyztsko wyglada...

może ci się brzuch obnizył i uciska? Poczekaj i zobaczysz, jak to skurcze porodowe to będziesz wiedziała, ich nie da się pomylić.

Gość bardzo możliwe bo te
pierwsze skórcze bardzo przypominają te podczas miesiączki

Jak bedziesz miec skurcze porodowe o uwierz bedziesz o tym wiedziec i nie pomylisz ich z niczym innym. Pamietaj wtedy zeby isc pod cieply (nie goracy!!!) prysznic . Jesli bol nie ustapi nalezy jechac do szpitala :) Zycze powodzenia :) latwego porodu i zdrowej dzidzi 🌼

Gość ssstokrotaaa
juz niedlugo to skurcze ostrzegajace takie same tylko okolo 50 razy mocniejsze deda podczas porodu jak ci odejda wody lub bedziesz miala takie co 5 minut to do szpitala te tylko mowia dzidziusiowi ze juz niedlugo musi wyjsc na swiat

Gość czy to juz?
kurcze wszedzie czytam ze te skurcze wlasnie przypominaja bole miesiaczkowe i ze nie pomyle ich z niczym innym . a bole wlasnie takie mam i jakos nie wiem czy to to:P ale licze na moja intuicje i ze naprawde bede wiedziec jak juz sie akcja zacznie:) a brzuch raczej mi sie nie obnizyl, moze troszke ale nie zauwazylam zeby byl jakos nisko.

aaa, zapomnialabym to co teraz masz to skurcze przepowidajace i nie masz sie martwic te porodowe bola duuuzo bardziej . Ale nie martw sie kazzda z nas to przechozila i jest OK. :)

Gość czy to juz?
stokrota dzieki za pocieszenie:D wlasnie najbardziej mnie zastanawia czy to skucze bo jak mowilam nie twardnial mi przy tym brzuch i ten bol czulam ok 7-8 rano i od tego czasu nic.. no coz chyba musze sie sprezyc i spakowac torbe do szpitala w koncu:D

JAK SIE BRZUCH OBNIZA TO MOZESZ BEZ PROBLEMU WLOZYC DLON MIEDZY PIERSI A BRZUCH BO NORMALNIE W CIAZY TJ NIEMOZLIWE. Ale moim zdniem jeszcze w Twoim przypadku to nie jest porod. :)

jak czulas bol okolo 7-8 rano to co Ty kobieto o szpitalu juz mowisz . Torbe , owszem mozesz spakowac ale do szpitala nie jedz bo nie ma po co. :)

Gość ssstokrotaaa
Nie masz sie czego bac napewno nie przegapisz jak sie to zacznie. Jak bol bedzie regularny to bierz torbe i do szpitala. Nie zawsze wody odchodza wiec tym sie tez nie sugeruj. A jezeli chodzi o brzuch to tez niekoniecznie musi sie obnizyc mi sie nie obnizyl przed porodem. Kazda z nas to przechodzi inaczej. Ale napewno bedziesz wiedziala kiedy to nastapi

Gość czy to juz?
jagoda oczywiscie ze nie mam zamiaru jechac do szpitala tylko musze w koncu spakowac torbe bo jakos nie umiem sie za to zabrac a nie chce robic tego w ostatniej chwili:) nie mam zamiaru jeszcze rodzic, niedlugo mam jeszcze wizyte u gina i mam zamiar na nia isc:P zreszta to jeszcze nie czas, na razie musze jeszcze pare spraw pozalatwiac a do tego potrzebne mi auto wiec musze byc w formie zeby moc smigac autem:D

Gość ssstokrotaaa
No to Twoj dzidzius daje Ci znac ze najwyzsza pora sie pakowac i miec torbe juz w szafie przygotowana. A jak lapia cie juz skurcze przepowiadajace to autkiem lepiej jezdzij ale jako pasazer nie kierowca :)

Gość czy to juz?
taaa tylko zanim ja sie wtocze do wanny(prysznica nie mam:O) to skurcze zdaza minac:D dzieki za rady dziewczyny:)

Gość czy to juz?
stokrota niestety nie zawsze mam taka mozliwosc, poza tym lubie jezdzic autkiem i mnie to relaksuje:) niektorzy sie smieja ze i na porodowke sie sama dowioze:P

Gość ssstokrotaaa
Jak juz masz takie skurcze to uwazaj na siebie. Zycze Ci poodzenia i szybkiego i delikatnego porodu. Juz niedlugo bedziesz mogla przytulic swoje dzieciatko.