Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onyx1980

młode matki- rozwalacie mnie..brak slow..

Polecane posty

Gość onyx1980

kiedy slysze tekst: " moj maz mi pomaga przy dziecku" jak to pomaga??? a kim on jest? pomagac to moze kolezanka, sasiadka, kuzyn, dziadek ale wlasny ojciec? wlasny ojciec sie dzieckim zajmuje tak samo jak matka! prawdziwy ojciec robi pol na pol z matka, jesli nie, to wybaczcie.. nie zyjemy juz w XV w dziewczyny, naprawde, wiec przestancie sie kompromitowac, bo to brzmi tak, jakbyscie byly kurkami, ktorym maz laskawie pomaga zajac sie wlasnym dzieckiem

Gość mirunienieniek
a ty jestes zona czy matka?

Gość onyx1980
i zona i matka

Gość mirunienieniek
to jestes wash and go dwa w jednym ja moge byc tylko mezem albo ojcem wybieraj

Gość onyx1980
gdybym byla twoja zona, pomagalabym tobie przy dziecku, serio..

Wychowywałam się bez ojca. :) Autorko... Skąd tyle złości? Myślę, że to indywidualna sprawa każdego małżeństwa jak rozdzielą swoje obowiązki. Niektóre matki zwyczajnie chcą grać pierwsze skrzypce w wychowywaniu dziecka, a ojciec ogranicza się do wspomnianej przez Ciebie pomocy, oraz zarabiania na rodzinę. :) Dlaczego negujesz taki styl życia? Nie powinnaś nazywać go "kompromitującym", bo jeżeli obojgu z małżeństwa taki układ odpowiada, to gdzie widzisz problem? Ty nazywasz takie kobiety "kurami domowymi", co jest dość uwłaczającym określeniem. Dlaczego nie spojrzysz na to bardziej tolerancyjnie? To nie w Twoim domu nakazują Ci żyć według stereotypów. Nieładnie pchać się z butami w czyjeś życie osobiste. ;)

Gość mirunienieniek
NIE CHCE ZONY SZUKAM OSOBY KTORE NIE MUSZA SPELNIAC FUNKCJI ANI OBOWIAZKOW

Gość onyx1980
to nawet nie zlosc na te kobiety. to zlosc, ze w naszym kraju kobiety daja sie tak traktowac. wiem, moze i chca..ok, ale gdzie na boga rownouprawnienie????

Gość olaala
ja sie nie daje tak traktowac.wlasnie sie postawilam i mieszkamy chwilowo osobno czekam az moj maz zmadrzeje..ale kiedy i czy to wogole nastapi to nie wiem..

Gość aja roznoe
a ty pomaluj w tym czasie paznokcie czy tam tipsy:)

Gość onyx1980
do krytykantow: nie mowie o takich sytuacjach, w ktorych maz pracuje po kilkanascie godzin na dobe, to chyba jasne. mowie o wiekszosci rodzinach, gdy po macierzynskim matki wracaja do pracy, pracuja po 8 godz tak jak mezowie, a potem pytaja sie meza w domu, czy im pomoze przy dziecku! i tak jest od 6 m- ca zycia dziecka, bo wtedy matki przewaznie wracaja do pracy

Ja cale dnie spedzam sama z corka. Maz pracuje od 8 do 17-8, ale czasem wraca pozniej. Po powrocie nie stroni od zabawy z mala, kapie ja, usypia. Robi to sam z wlasnej woli, ja go nie ganiam krzyczac"zajmij sie dzieckiem bo cos tam." Jednak z jego strony moge to nazwac tylko pomoca, bo jak inaczej? Czepiasz sie autorko :P

Gość ka-tie
Facet jest od utrzymywania rodziny, moje takie zdanie. Praca nie oznacza że moze nic nie robic, bo kobieta jak siedzi w domu z dzieckiem to nie jest na urlopie tylko zapie*** tak samo jak facet i tez ma prawo byc zmieczona i czasem wypadało by pomoc albo chociaż zapytać "kochanie moze w czyms Ci pomoc?"

Gość czarna inez 24
chyba nie potraficie czytać ze zrozumieniem Autorka wyraźnie pisze,że nie ma na mysli par,w których kobieta nie pracuje,tylko przypadki w których oboje pracują a mąż wtedy pomaga przy dziecku czy wdomu mam takie samo zdanie jak autorka nie wim czym takie kobiety się kierują,które oprócz,że pracują zajmują się domem,dzieckim a mąż aż pomaga

Równouprawnienia nigdy nie będzie i mężczyźni zawsze będą dyskryminowani przez kobiety. Dzięki kobietom rola ojca została sprowadzona jedynie do zarabiania pieniędzy,. Kobiety uważają że facet nie powinien zajmować się dzieckiem a ma jedynie zapierniczać po 30 dni w miesiącu w pracy i przynosić szmal. Kobiety stworzyły taki model rodziny, nie pozwalając nam mężczyznom sie wykazać w opiece i wychowaniu dzieci.

Gość onyx1980
dziekuje czarna inez, chociaz ty mnie zrozumialas:-)

Gość dorotuśka.85
Mój mąż prowadzi od paru lat firmę, więc jak ja przeszlam na urlop macierzynski to on nadal spędzał w pracy 10 godzin i zarabiał na nasz dom i dziecko. To normalne, że jak przychodził z pracy do domu to był niesamowicie zmęczony. A mimo to bawił się z dzieckiem i je kąpał.