Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bioop[[

jak oduczyc ssiusiania w nocy

Polecane posty

Gość bioop[[

witam moja córeczka skończyła pod koniec maja 2 latka i wtydzien nauczyła sie siusiania i robienia kupy na nocnik , jak oduczyc jeszcze siusiania w nocy , bo do spania nakładam pampersa , czy sa na to jakies sposoby , czy samo do tego dojdzie?

pieluchę można zdjąć dopiero jak przez parę dni jest sucha rano i tyle, trzeba czekać. Oczywiście potem wpadki się zdarzają

Gość bioop[[
jakz dejmuje to wydaje mi sie ze jest sucha, ale z pampersem to niewiadomo , bo ciezko pozanc , moze z 2razy nasikane i wtedy nieczuc, w dzien jak spi 3 h to nie zakladam i wczoraj nie zsiusiala sie , dzis poki co tez nie, problem wtym ze duzo pije

Powinnas w dalszym ciagu zadladac pieluszke kiedy idzie spac w poludnie.Jesli stwierdzisz,ze budzi sie z sucha pieluszka codziennie przynajmniej przez okres dwoch tygodni,to mozesz przestac jej ja zakladac.Jesli chodzi o sen nocny,to zazwyczaj powinno sie zaczekac az dziecko skonczy 3 latka.Jesli po przebudzeniu ma jedynie lekko wilgotna lub sucha i trwa to przez kilka tygodni mozesz przestac ja zakladac takze na noc.Kiedy zauwazysz ze twoje dziecko zaczyna budzic sie w srodku nocy bo potrzebuje zrobic siusiu znaczy to ze wkroczylo w etap w ktorym powiinno samodzielnie umiec wyjsc z lozeczka i skorzystac ze swojegonocnika.powinnas wtedy zamontowac w pokoju lampke z przyciemnianym swiatlem. Przed senm nie dawaj dziecku nic do picia....a zanim wejdzie do lozka niech zrobi siusiu.

Gość bioop[[
hmm , jutro sprawdze , nie zwróciłam na to uwagi , wydawało mi sie ze lekki , to pusty albo prawie pusty

nie zgadzam się, że dziecko musi mieć suchą w nocy pieluchę przez kilka tygodni. wystarczy parę dni z rzędu. powiedzmy tydzień. potem instalujesz na łóżko matę jednorazową nieprzemakalną i kładziesz dziecko bez pieluchy. jest ogromna szansa, że jak zechce sikać w nocy, to się obudzi. nie ma potrzeby czekać aż kilka tygodni.

Gość bioop[[
a gdzie mozna kupic ta mate jednorazowa,

też uważam , że nie trzeba czekać kilku tygodni. ale przypominać o wizycie w toalecie przed snem.

na stoisku z pieluchami jednorazowymi powinnaś też znaleźć maty. wiem, że napewno pampers takie ma, nazywają się "bed mats" i jest ich 7 w opakowaniu.

Gość sewewr
miki13 a ty skończyłaś pewnie 5 latek jak zaczełaś spać bez pieluchy :-/ co za kretynka. wiele dzieci nie moczy się w nocy już dużo wczesniej niż jak skończy 3 latka. śmiech na sali za te rady

Gość ale probleeeeemm
Zważ na wadze kuchennej pampersa swiezego i rano . Wuala.

Gość moj synek...
skonczyl wczoraj 4latka i naal musze mu zakladac pampersa!!!ostatnio przzez tydz.nie sikal do pampersa, rozmawialam z nim duzo i nawet dwa razy obudzil sie i zawolal a teraz od nowa non stop jest zsikany...Nie wiem co robic!!!???

Gość mój syn ma skonczone
3 lata i do tej pory nadal spał w pampersie, do wczoraj .....z tym ze z tego co tu czytam to chyba nadal powinnam mu zakladac pieluchę bo on zawsze sikał w nocy w pampersa, nawet jak mu pić nie dawałam na wieczór to i tak pielucha mokra...wczoraj raz sie zsikał w nocy, przebrałam go i spał dalej, do rana było juz sucho... uwazacie ze powinnam nadal kupowac pampersy dotąd aż po nocy będą suche????? sama nei wiem co mam robić....w dzień nie nosi pieluch już sporo ponad rok, nauczył się w 3 dni, nie było problemów z tym żadnych....ale co z tym sikaniem w nocy...chciałabym żeby budził się i wołał siku ale on śpi jak skała, można przy nim skakać a on nic nie słyszy więc nie wiem co robić i kiedy go oduczać????? pomocy!!!

Gość moj synek...
No i ja mialam to samo moj maly przestal sikac w dzien w pampersa jak mial nie cale 2lata a w nocy tez spi jak susel i nie wiem co z tym robic!!!

może jak się pare razy zmoczy i będzie mu źle to zacznie się budzić. Moja ma 2,7 lat i w nocy po prostu nie sika. Chyba że jej nie przypomnę wieczorem.

Gość mama sikaczki
u nas tez to samo- w dzień pięknie a w nocy nie. tydz temu postanowiłam swojej córce 2,5 letniej zakończyć definitywnie etrap pieluch w nocy. i tak: na noc po prześcieradło zakładałam podkład jednorazowy seni, nie dawałam pić przed spaniem, wysikała się, spać idzie o 20. o 23-24 pobudka na sikanie- była wściekła, sikała prawie przez sen. do rana potem było sucho. a potem przez 2 kolejne noce mimo że o 24 sikała to rano cała mokra i łóżko tez. więc biorąc pod uwagę że musiałabym chyba z min. 2 razy wysadzać ją w nocy na nocnik zrezygmnowałam. szkoda męczyć dziecko i siebie. przyjdzie czas na wszystko.

no właśnie wydaje mi się ze tłumaczeniem jakos w końcu załapie, bo takie nakladanie pieluch az bedą suche to w sumie do 5 lat może trwać albo i lepiej ;) moze ktoś ma dowiadczenie w tym temacie???

no wlaśnie dzisiaj mam zamiar wstac i jak zdaże zanim sie zasika to go wysadzę na nocnik a potem moze już dośpi do rana...nie wiem jak się za to wziąć i czy czekać az sam się nauczy...bo w sumie jest duzy i rozumny, wszystkie wie, mówi ze nei będzie, ze jest już duzym chłopczykiem a w nocy przez sen siku samo mu wylatuje, bez kontroli ;)

Gość iLLum
Jak dziecko czuje suchość w pielusze to jak ma się nauczyć czuć, że ma mokro? Nie zakładać na noc pampersa tylko podłożyć jakąś matę, aby prześcieradło i łóżko nie było mokre. Jak dziecko poczuje mokro to się wybudzi i szybciej nauczy kontrolować sikanie w nocy. Albo jak będzie mu się chciało to obudzi się i zawoła, że chce. Dla mnie jest bezsensowne zakładać pampersa na noc, bo nie prowadzi to do niczego. Zwłaszcza wtedy kiedy się dziecko oducza już na stałe odpieluchowania.

no tez tak sądze:) nikt więcej nie ma z tym doswiadczenia, może jakieś rady itp....

Gość tralLALALa
dzieci są różne jedne od razu zakumaja inne baaaardzo póxnoi. nie napalaj się mamuska bo możesz wielce się rozczar4ować :D po kilku nocach jak twoje dziecko będzie olane po pachy a ty na rzęsach będziesz chodzić (bo z własnego doświadzczenia wiem, że ani dziecko ani matka nie zasypia sobie szybko) to stwierdzisz, że szkoda dzieciaka katować. chyba to twoje pierwsze dziecko...........

Gość tralLALALa
autorko dlaczego piszesz,że sądzisz tak jak iLLum- przecież gdybyś miała własne zdnaie to nie pytałabyś o rady :P

Gość czyli twoim zdaniem
lepiej zakladać pieluchę dotąd aż będzie sucha i nie ma sensu wczesniej zdejmowac i próbować oduczyć?

Gość tralLALALa
tak albo jak dokładnie ocenisz dlaczego jest mokras-czy faktycznie ma taki mocny sen, czy nie chce mu się wstawac, czy to wina choroby. znajomej dziecko miało 5 lat i w nocy dopiero przestało sikać w pieluche bo zaburzony był mechanizm wydzielania hormonu który odpowiada za zagęszczanie moczu.