Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żulka. .. ... .... ..... .....

Mam problem z pokojem!

Polecane posty

Dzisiaj postanowiłam, że sprzątnę mój pokój. No i niby nie ma w tym nic takiego, żebym musiała ogłaszać to na kafeterii, ale mam ogromny problem z rozpoczęciem sprzątania :o Zrobiłam tu naprawdę gigantyczny burdel, nie przesadzam ani trochę, żeby łatwiej Wam było to sobie wyobrazić powiem, że nie widać ani skrawka podłogi. Dosłownie wszędzie otaczają mnie nieprawdopodobne ilości ciuchów, różnego rodzaju śmieci, brudnych naczyń i..wstyd przyznać ale też starego żarcia, jego obecność spowodowana jest tym, że rano zazwyczaj nie mam czas ani na zjedzenie przygotowanego śniadania, ani na odniesienie go do kuchni. Wiem, że dla większości pewnie brzmi to komicznie / odrażająco / bezsensownie, ale naprawdę nie wiem nawet, od czego zacząć. Wiem, że muszę to mieć dzisiaj za sobą, bo mam wolny dzień, a wstyd mi już tu kogokolwiek zapraszać, tym bardziej, że jestem dziewczyną. Może mieliście kiedyś podobny bałagan w pokoju i wiecie jak sobie z nim dość szybko poradzić? Głównie chodzi mi o jakiś plan, taktykę, od czego zacząć i tak dalej. pytam poważnie i proszę o pomoc ;)

Gość chinota
motywacja to jedyne czego ci trzeba!

Gość chinota
ja też jestem straszną bałaganiarą ale nauczyłam się regularnie posprzatać i nie doprowadzać do czegoś takiego. Najczęściej w sobotę rano robię sprzatanie

zaproś kilku meneli, sa jak żywy recycling. zjedzą stare żarcie, co metalowe wyniosą. a potem jak będzie dalej burdel, to zapros kilka prostytutek, to jeszcze zarobić jako burdel mama. docenią to z pewnością, bo tyle teraz zła na ulicach, szczególnie nocą

Gość kika678903
najpierw naczynia brudne wynies do kuchni. ogolnie zacznij od wywalenia smieci pakuj je do workow potem poskladaj ubrania czyste do szafy brudne do kosza na brudy no i jak juz bedziesz widziala meble i podloge :) to odkurzaj dywan scieraj kurz uzyj pronto itp i juz :)

Gość Asia9090
wyobraz sobie jak przyjemnie sie bedziesz czuc w takim czysciutkim pokoiku:)

dzięki, zabieram się za sprzątanie ;)