Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Apcccia

Brak ubezpieczenia zdrowotnego-co robić?

Polecane posty

Gość Apcccia

Witam! Jestem studentką studiów dziennych,nie pracuję i nie posiadam od 2 miesięcy ubezpieczenia zdrowotnego. Do tej pory ubezpieczała mnie matka,ale po rozwodzie i po urodzeniu nowego dziecka przestała pracować,a ubezpieczona jest u jej nowego męża.Mnie to ubezpieczenie już nie dotyczy. Mam więc pytanie: Jak mogę się ubezpieczyć? Czy mogę się ubezpieczyć u ojca, ktory posiada książeczkę ubezpieczeniową krusu, ale przez jakiś czas nie odkładał składek? Ubezpieczeniem prywatnym nie jestem zainteresowana, ponieważ nie stać mnie na takie koszty. Za wszytkie odp z góry dziękuję.

Gość evfebrebtntrn
przeciez masz ubezpieczenie bo studiujes,wystarczy legitymacja studencka

Gość ustawa mowi
ze wszyscy studenci maja ubezpieczenie- i racja wystarczy legitymacja

Gość ta co wszystko wie
Nie wiem, czy to takie proste. W studenckich przychodniach wystarczy na pewno legitymacja. ale gdy moja córka, studentka dzienna, chorowała i musiala iść do szpitala, to wymagali potwierdzenia, że jest ubezpieczona w moim miejscu pracy jako członek rodziny...

Gość Apcccia
"ta co wszystko wie"- właśnie o takie wypadki mi chodzi...nie zamierzam płacić ze pobyt w szpitalu nie posiadając podstawowego ubezpieczenia.Nie wiem co z tym fantem zrobić. Głównie sprawa polega na tym,że chce mieć zapewnioną bezpłatną opiekę medyczną NFZ.