Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to mnie się należy

Dziadek przepisał na mnie swoje mieszkanie!

Polecane posty

Gość to mnie się należy

Mój dziadek przepisał na mnie swoje mieszkanie. Mieszkanie jest dwupoziomowe, 5 pokoi, moja mama jest zadowolona, ale brat mojej mamy, jego żona oraz moich dwóm kuzym się to nie podoba. Wiecie co ja im powiedziałem, żeby dali sobie spokój bo to mieszkanie należy się mnie.

Gość gigaset
skoro przepisał i jest na to stosowny akt notarialny to już nic się nikomu nie należy, bo właściciel jest ujęty w akcie. rodzina może rościć pretensje i dążyć do obalenia testamentu. aktu notarialnego jednak nie da się obalić testament- TAK

Gość to mnie się należy
Dziadek postąpił właśnie w ten sposób, ja już jestem właścicielem tego mieszkania a mojej rodzinie się to nie podoba. Bratowa mojej mamy wypomniała mi nawet że jestem u niej i żebym się wynosił. Zaśmiałem się jej w twarz.

Gość powinno byc po rowno

Gość to mnie się należy
Bo potrzebuje poważnej rady, naprawde mam problem. Szczególnie ze swoją rodziną, moja mama się cieszy ale jej brat i jego rodzina-szczególnie jego żona zabiliby mnie wzrokiem jakby mogli. W końcu ja to dostałem i to mnie się należy w zamian za dożywotnią opieke na którą ja się zdecydowałem.

Gość to mnie się należy
Przejmuje się bo oni uważają że mają takie same prawa do tego mieszkania jak ja.

jak widać nie maja skoro zapisane jest na Ciebie. Nie wiesz ze z rodzina to tylko dobrze na zdjęciach?

Gość zxcbxcvb
a masz w akcie napisane, że nie wchodzi w skład masy spadkowej po śmierci? bo jeśli tego zabraknie to mogą sobie rościć żądania po śmierci dziadka co do tego mieszkania....

Gość Sprawdź wszystko
dobrze pod względem prawnym, bo wystąpią o zachowek po jego śmierci i będą się z Tobą chandryczyć i włóczyć po sądach jak tacy zawistni.

Gość wykap sie w vanishu
Dziadek przepisał mieszkanie na ciebie i kropka. Czasem tak jest, że ludzie chcieliby mieć lepiej od tych co zasługują na lepsze. Napisałeś że 'W końcu ja to dostałem i to mnie się należy w zamian za dożywotnią opieke na którą ja się zdecydowałem.' o czym twoja rodzina na pewno wie i jest zła sama na siebie że "nie postarała się". Nawet nie dyskutuj z nimi na ten temat bo nie opłaca się

Gość wykap sie w vanishu
A jeżeli będą chcieli rozmawiać z tobą na ten temat to choćby mieli najbardziej nieprzyjemne miny, nie naskakuj na nich i dbaj żeby nie doszło do kłótni bo w przeciwnym razie ta sprawa może wylądować w sadzie!!

Gość dobrze powiem jak mabyć
Zrobił darowiznę czy zapisał w spadku?

Gość kawawlek slonia
mieszkanie jest Twoje ale kuzyni mogą dochodzić zachowku.

kłamiesz, gdyż część mieszkania należy się bratu twojej mamy , twojej mamie, albo babci, a ty musisz spłacić ich część :] jak chcesz mieszkanko... :D

Gość precz z taka rodzinaaaa
ale ten dziadek popierdolony, ma dwoje dzieci to winien jednakowo ich traktować, a ty jako wnuczek winieneś się nie wpieprzać między matką a wujkiem. Dobrze, że nie mam rodzeństwa, przecież mieć takich rodziców jak twój dziadek to lepiej wcale.