Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasajerka

płatnośc kartą a zwrot towaru

Polecane posty

Gość kasajerka

Witam! Popełniłam wczoraj w pracy pomyłkę. Zamiast tańszego produktu wbiłam produkt droższy na paragon. Wszystko by było ok gdyby nie był to paragon zapłacony kartą. nie mieliśmy w tym kierunku żadnego szkolenia i w ogóle nie wiedziałam jak się zachowac. Zrobiłam zwrot z paragonu na dany produkt. Wypłaciłam różnicę i wypisałam nowy paragon. Czy postąpiłam dobrze? pracuję na programie subiekt gt.

Gość gupeek
zle zrobilas trzeba bylo anulowac transakcje w terminalu - poki nie wyslesz raportu na koniec dnia - mozesz to zrobic, wtedy nie wyplacasz klientowi gotowki, tylkopieniadze wracaja na jego konto

gupeek--> mogla zrobić tak i tak oba sa poprawne. skad mogla wiedzieć o anulowaniu transakcji jak nie miala przeszkolenia?

Gość kasajerka
tzn. że co będzie dalej?

Gość gupeek
nie do konca - w takiej sytuacji jest jakas roznica w zaksiegowaniu tych pieniedzy. alfa i omega w tej kwestii nie jestem, ale szef zwracal mi na to uwage, zeby zawsze w wypadku takiej pomylki wykonywac zwrot na terminalu. tez nie mialem przeszkolenia, ale kiedy przytrafila sie sytuacja, ze bylo potrzeba - zadzwonilem do operatora terminala i mi opowiedzieli wszytsko co i jak, klientka nie miala oporow przed odczekaniem 2 minut, w zamian za co miala pewnosc ze wszytsko bedzie zalatwione sprawnie i jak trzeba.

Gość kasajerka
stan kasy został ok tylko czy pózniej nie bedzie problemów?

Gość kasajerka
no ja mam tak w pracy, że są dwie kasy koleżanka z drugiej kasy wyszła na chwile, byłam sama, a kolejka duża o telefonie nawet nie myślałam w tej chwili

Gość kasajerka
mam nadzieję, kierowniczka mówiła,że tez raczej jest ok ale ona z tym terminalem to ma do czynienia tyle co ja, nikt u nas nie był szkolony, mielismy tylko pokazane podstawy czyli przyjęcie zapłaty.

Gość kasajerka
dziękuje za odpowiedzi chociaż opinie są rózne, no ale jak agataa ty tak zrobiłas i nie było problemu to dobrze może jest.Oby.

Gość kasajerka
z reszta myślę że jeśli tylko zwrot pieniędzy na kartę byłby możliwy a nie gotówką to co wtedy gdy jest już po raporcie dnia jak się tę sprawę wtedy załatwia? jestem dobrej myśli

Gość kasajerka
Męczy mnie ta sprawa, czy jest ktoś kto dzisiaj by sie wypowiedział