Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golonostrzyżono

Podrażnienia po goleniu

Polecane posty

Gość golonostrzyżono

Od dość dawno po goleniu mam dość mocno podrażnionią skórę na twarzy. Wyłażą jakieś pryszcze, zaczerwienienia. Nie ma znaczenia czym się golę, próbowałem nawet za każdym razem używać nowej golarki i ciągle to samo. Po elektrycznej też. Balsamy po goleniu ulgi nie przynoszą, przeciwnie jakby nawet pogarszały stan. Używałem Vichy, jakieś smarowidła z aloesem, kremy dla dzieci. Do golenia używam żelu Neutrogeny od zawsze :) Macie jakiś pomysł? Nie jest to jakiś tragiczny stan aby czekać miesiącami za wizytą u dermatologa ale mnie wkurza.

Gość spoko gienka
radze sie rzadziej golic to pomaga

Gość mój facet ma podobnie
nawet kiedyś w jego imieniu pytałam na forum - ale nie było odpowiedzi. W każdym razie, gdy goli się częściej - to podrażnień jest mniej. Jak rzadziej - to się pogarsza. I tyle wiem na ten temat, niestety.

Gość a dezynfekujesz maszynkę

Gość nikos101991
Ja tez mam cos takiego, ale tylko po prawej stronie twarzy

Gość golonostrzyżono
Nie mam ochoty wydawać kasy na wizytę u dermatologa, który poleci mi jakiś krem z apteki bo ma z tego profit. Tak było z moją żoną, która miewa od czasu do czasu kłopoty z cerą. Lekarka kazała kupić serię kosmetyków, chyba Avene (trochę kosztowały) bo niby miały pomóc i guzik pomogły. Maszynkę nie dość, że dezynfekuję to przez jakiś czas za każdym razem używałem nowej. Chyba kupię ten krem.