Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtryhrtyuhtytuty

pytanie o prace mgr - bardzo prosze to tylko chwila

Polecane posty

Gość trtryhrtyuhtytuty

chodzi dokladnie o tzw "estetyke". mam duzo rysunkow, tabel i wykresow, czy moge zrobic tak, ze tabele i rysunki, a wlasciwie ich tla beda w jasnych odcieniach szarosci, zeby nie drukowac ich na kolorowo, beda oczywiscie czytelnie, a np wszystkie wykresy beda na kolorowo, bo jak jest kilka wartosci to bedzie jednak czytelniej na kolorowo. jesli zrobilabym tak wyszlaby mi znaczaca roznica w kosztach drukowania pracy

Gość możesz tak zrobić
tzn. tylko te wykresy i tabele, w których kolor jest ważny dla treści drukować na kolorowo. Zasadniczo to wypisz sobie numery stron, na których są elementy, które chcesz drukować w kolorze i poproś o wydrukowanie ich osobno, a przed oprawą po prostu umieszczasz w odpowiednich miejscach między stronami czarno-białymi.

Gość cierpka łza
Myślę, że spokojnie mogą być te szare z czarnym wykresem ale jak masz różne wartości to już kolorem niestety by się przydało. Ja zwykłe wykresy drukowałam na czarnobiało, tzn. bo było jasnoniebieskie tło z bordowym wykresem i wyszło szaro czarne i przeszło, myślę że będzie ok.

Gość trtryhrtyuhtytuty
mysle ze kolor w zadnej tabeli nie jest wazny dla tresci, przeciez mozna zrobic odcieniami szarosci tlo i ramki, wiec chyba nie trzeba drukowac na kolorowo, choc wiadomo ze ladniej byloby w kolorze (tylko koszt calego wydruku... ) a wykresy mam takie ze jest naniesione kilka wartosci w roznych kolorach to te juz powinny byc na kolorowo ale mam tez takie wykresy ze jest tylko jedna seria danych i wyglada to tak, ze jest jedna kolorowa kreska pokazujaca trend na wykresie, ale to juz chyba lepiej wszystkie wykresy wydrukowac na kolorowo zeby bylo jednolicie jak sadzicie?

Gość trtryhrtyuhtytuty
wiem ze pytam moze o pierdoly, ale prosze o odpowiedz jeszcze chcialam zapytac czy jesli bede miec kolorowy wykres i jasnoszara tabele na jednej stonie to czy to bedzie razic w oczy tzn bardzo nieladnie wygladac?

Gość trtryhrtyuhtytuty
"pow" czyli co masz na mysli? bo nie rozumiem

Gość trtryhrtyuhtytuty
moze jednak ktos wypowie sie jeszcze , prosze ladnie :)

Gość trtryhrtyuhtytuty
help me

Gość trtryhrtyuhtytuty
moze jednak :)

Gość trtryhrtyuhtytuty
a teraz... ?