Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanacórkaprzyszłamatka

Rodzice uważają że jestem za młoda na dziecko!

Polecane posty

Mam 28 lat i rodzice powtarzają mi że kariera jest najważniejsze. Wczoraj powiedziałam im że jestem w 8smym miesiącu ciąży, starannie ukrywałam przed nimi tego że spodziewam się dziecka, to mój ojciec pojechał do pracy mojego faceta i go zwyzywał a matka powiedziała że bachor zmarnuje mi życie.

przykro że masz takich rodziców a Twoj wiek jest jak najbardziej odpowiedni na dziecko... potem moze byc za pozno a tak swoja droga dlaczego twoi rodzice wtracaja sie w Twoje zycie?>

Nasrane we łbie mają ci twoi rodzice. Nie jestes wcale za mloda!!! Po 30 r.z. szanse na dziecko maleją!

Wątpię, że można było ukryć 8-miesięczny brzuch, no ale ok... To od Ciebie zależy, kiedy zostaniesz matką. To Twój instynkt macierzyński i Twoje życie. Rodzicom nic do tego. Najwyraźniej chcą Cię chronić przed własnymi błędami, bo prawdopodobnie oni za wcześnie zdecydowali się na dziecko i przez to nie mogli wspinać się na szczyty kariery. Na Twoim miejscu z takimi rodzicami urwałabym kontakt.

Oni od początku nie lubili mojego faceta, mówili mi że on zmarnuje mi życie. Mówili mi że najlepiej bym myślała o swojej karierze, nie pakowała się nigdy w pieluchy. Wczoraj powiedziałam im o ciąży, myślałam że spokojnie to przyjmą a oni odstawili cyrk. Ani mi nie pogratulowali, tylko ojciec pojechał do mojego faceta zwyzywał go a matka naopowiadała mi takich rzeczy że nie mam siły na nią patrzec. Ja powiedziałam w złościach że zrobie wszystko by wnuk ich nigdy nie poznał.

Ale ja nie mieszkam z rodzicami, mieszkam ze swoim facetem którego moi rodzice nie lubią. Powiedzialam im ze zrobie wszystko by moje dziecko w przyszlosci kiedys ich znienawidzilo. Powiedzialam tak w nerwach a teraz licze na telefon od nich.

Nie doczekasz się telefonu, jeśli mają takie podejście do Twojego partnera i Waszego dziecka. Powinnaś urwać kontakt z nimi. To życie Twoje i Twojego partnera. Teraz tworzycie własną "rodzinę".

Gość po urodzeniu dziecka beda chci
eli zobaczyc wnuka, zmiekknie im serce :)