Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co powiecie o baranach

Znak zodiaku BARAN - co powiecie o baranach ?

Polecane posty

Gość co powiecie o baranach

Gość amingora
ja jestem zodiakalnym baranem. zbyt dobre serce... wiecznie bym komuś pomagała.... cierpliwo-niecierpliwa... tolerancyjna chyba az za bardzo... uparta... awanturna....trochę:P wybuchowa:P

Gość ejjjjjka
Tak to w 100% prawda. Zgadzam sie z tym co naisala osoba wyzej. TRAFIONE W SEDNO.

Gość że są
baranami, proste! Ps. Ty też jesteś baranem.

Gość barany to barany jak sama
nazwa wskazuje:P

Gość o Adas
Znak męski, wiosenny. Żywioł - ogień. Władca - Mars. Charakter typowo męski, szorstki, dynamiczny, dość trudny i egocentryczny, ekstrawertyk. Silny ciałem i duchem, samodzielny, pełen inicjatywy. Najbardziej aktywny ze wszystkich znaków. Cechuje go inteligencja i wytrwałość, szczerość, uczciwość. Typ impulsywny, ze skłonnościami do dominacji. Bywa agresywny, niecierpliwy, nieopanowany i kłótliwy, dlatego kontakt z nim wymaga taktu i wyrozumiałości. Idzie z postępem, lubi zmiany. Urodzony do walki, bojowy - znakiem tym rządzi planeta Mars. Szybki w decyzji - działa błyskawicznie, przez zaskoczenie. To materiał na sportowca lub przywódcę, który jednak może się przeobrazić w despotę lub fanatyka. Idzie śmiało przed siebie, nie ogląda się na to co było. Jest hojny, nie ceni pieniędzy, wydaje je dość rozrzutnie. Ma poczucie humoru, lubi się śmiać. Prostolinijny, pozbawiony taktu i delikatności, byłby kiepskim dyplomatą. Sprawdza się za to w zawodach wymagających ruchliwości, siły fizycznej, odwagi i szybkości. Typ negatywny bywa ordynarny, wulgarny i hałaśliwy. W miłości jest Baran porywczy i namiętny, ale wymagający, zachłanny i zazdrosny. Typowy zdobywca. Reaguje i działa natychmiast, kierując się emocją. Nie jest pamiętliwy. Trzeba się doń odnosić spokojnie, łagodnie - nigdy agresywnie. Lubi mieć poczucie panowania. Zwykle szuka partnerki słabszej, bezradnej, którą mógłby pokierować. Kobieta-Baran ma wiele cech "męskich". Nader śmiała, idzie przebojem przez życie. Lubi rządzić - czasem do przesady. To ona decyduje o wszystkim w miłości. W małżeństwie typowa "szefowa". Dla mężczyzn wspaniały kumpel i często tak ją traktują. Ma jednak sporo wdzięku i temperamentu.

Gość w zwiazku z baranem
-dobre serce dla zwierzat i starszych ludzi -kocha nature -uparta i chce wszystkimi rządzic -slomiany zapal -zmiennosc nastrojow -empatia -szybko sie wzrusza szybko sie angazuje i przyzwyczaja do ludzi o ktorych ciezko jej pozniej zapomniecc(jak odchodza) -zyje przeszlsocia i wspomina stare czasy -jak kocha to jest zdolna zrobic wszystko dla tej osoby niecierpliwa szybko sie denerwuje -chce zawsze stawiac na swoim a jak sie nie uda to rzuca fochami:D tolerancyjna do granic -lubi dziwnych ludzi i dziwne rzeczy, im cos dziwniejsze sie wydaje ludziom tym ja bardziej kreci -lubi podrozowac , chce zwiedzic caly swiat -wiecznie buntujaca sie przeciwko zasadom, swiatu, ludziom, stereotypom - lubi sie klocic i czesto tupie nogą - zadziorna -szybko da sie ja udobruchac jesli wie sie jak:P -czasem bywa romantyczna ale na ogol wychodzi z zalozenia " na chuj mi twoje kwiaty" :D -zgrywa twardzielke a w srodku jest mieciutka i bezbronna jak dziecko -czesto robi cos lub mowi tylko po to zeby sprawdzic reakcje ludzi -ma duza fantazje i zdarza jej sie klamac -nie przywiazuje sie do materialnych rzeczy -ludzie , emocje , relacje i uczucia sa najwazniejsze -idealizuje sobie niektorych a potem jak ktos ja zawiedzie to szybko zaczyna nienawidziec - nie da sobie wejsc na glowe, jest asertywna

Gość amingora
Temperament: choleryczny, impulsywny, agresywny. Pozytywne cechy charakteru: myślenie naukowe, logika, duma, wiara w siebie, niezłomność ducha, zdecydowanie, rześkość, śmiałość, odwaga, męstwo, bohaterstwo, dążenie do celu, wytrwałość, inicjatywa, przedsiębiorczość, ambicja, duża siła przebicia, optymizm, entuzjazm, zapał, aktywność, „marsowa energia. Negatywne cechy charakteru: drażliwość, pobudliwość, zapalczywość, impulsywność, niecierpliwość, upór, kłótliwość, nieostrożność, skłonność do różnego rodzaju przesady i sensacji, nieokiełznane namiętności, agresywność, despotyzm, tyrania. Mężczyzna-Baran Za „czystego Barana uważa się takie osoby, które mają w tym znaku i ascendent, i Słońce, zaś „pełnej krwi Baranem jest ten, kto w tym znaku znajduje się jeszcze i Księżyc. Mężczyzn-Baranów w młodości można porównać do reaktora atomowego. Cechuje ich ogromna ambicja, która zmusza do podejmowania się spraw, które często przekraczają ich siły. Impulsywność, przesadna aktywność, dążenie do jak najszybszego rozpoczynania spraw prowadzi do strategicznych pomyłek. Ale bez względu na to są oni zdolni do użycia takiej siły i nacisku, że potrafią rozwiązać wydawało by się beznadziejne problemy. Niepowodzenie może doprowadzić ich do wściekłości i popchnąć do niebacznych postępków lub wprowadzić w ponury stan ducha, ale nie na długo. Nowy impuls jest w stanie uleczyć ich z każdej chandry. U nich wszystko przebiega jak w wielostopniowej rakiecie jeden człon odpada i od razu zaczyna działać następny. Mężczyźni-Barany to pożądani partnerzy dla wielu kobiet i to zarówno w sprawach zawodowych, jak i w małżeństwie, gdyż pociągają nie tylko swoją interesującą powierzchownością, ale i swoistym temperamentem. Jednak dla wielu kobiet Barany są trudno dostępne, jako że są bardzo wymagający w stosunku do partnerki i oczekują od niej wysokich wartości etycznych i moralnych, choć sobie pozwalają na sporo niedostatków, które jak uważają, są przedłużeniem ich zalet. Partnerka mężczyzny spod znaku Barana powinna być nie tylko mądra, dobra, delikatna i czuła, nie tylko zachowywać się jak prawdziwa dama w salonie i doskonała kucharka w kuchni, ale i jak doskonała kochanka w sypialni. Mężczyźni-Barany, którzy preferują artystyczne kręgi bohemy lub zawierają sekretne związki miłosne mają w swoich horoskopach odpowiednie wskaźniki. Mężczyzna spod znaku Barana potrafi być oddanym mężem, jeśli partnerka odpowiada mu duchowo i fizycznie, wtedy liczy się z jej życzeniami i potrzebami, pomaga w realizacji jej planów. Kobieta, która chce związać swój los z Baranem powinna pamiętać, że główną część swoich sił duchowych powinna będzie oddawać swemu wybranemu. Tylko w takim przypadku możliwe będzie harmonijne małżeństwo. Jeśli tak się nie dzieje związek z Baranem z reguły kończy się zerwaniem lub rozwodem. Najważniejszą przyczyną rodzinnej niezgody bywa bark satysfakcji seksualnej i dążenie mężczyzny-Barana do dominacji nad swoją partnerką. W okresie zabiegania o względy partnerki mężczyźni-Barany starają się ukryć swoje negatywne cechy. W pierwszej połowie życia bywa u nich dużo nieporozumień w życiu rodzinnym. Później, kiedy początkowe namiętności ustępują, na ich miejscu pojawiają się uczucia głębokiej, szczerej przyjaźni. Kobieta-Baran Kobiety-Barany to najbardziej niezależne kobiety z całego Zodiaku. Są one bardzo aktywne i towarzyskie. Je także cechują duże ambicje i silne poczucie wartości własnej. Większość z nich słucha raczej swoich uczuć i wewnętrznego głosu niż rozumu. Właściwy jest im wysoki poziom pobudliwości, szybko zmieniające się nastroje, co może prowadzić do konfliktów. Ich drażliwości i niecierpliwość mogą wciągać je w sytuacje niebezpieczne dla życia. Kobiety spod tego znaku działają bardzo pewnie. Takie pojęcia jak równouprawnienie i samookreślenie się są przez nie przyswajane bardzo wcześnie i równie wcześnie stosowane w życiu. Jeśli w horoskopie aspektowany jest żywioł wody, daje to bardziej miękki typ kobiety-Barana. N przykład, jeśli AS, Księżyc lub stellum znajduje się w znakach Raka lub Ryb (nie dotyczy Skorpiona). Aktywność kobiet-Baranów. Ich temperament, charakter, moralność, duża fizyczna i duchowa rzutkość, pragnienie zmian czynią je atrakcyjnymi dla otoczenia. Wielu ich przyjaciół i wielbicieli cenią w nich śmiałość, odwagę, upodobanie do niebezpiecznych i ryzykownych przedsięwzięć. Ale najważniejszą zaletą tych kobiet jest ich umiejętność utrzymywania się „na fali w krytycznych sytuacjach. Trudności prześladują je przez całe życia, ale one z powodzeniem pokonują je. Kobiety-Barany w większości są osobami przedsiębiorczymi, mają własne źródła dochodów, często prowadzą swój własny biznes, z którym radzą sobie z właściwą im wiarą w siebie i zdecydowaniem. Jeśli w pracy kobieta spod znaku Barana musi podporządkować się osobie antypatycznej dla niej, to w najbliższej przyszłości albo otrzyma wymówienie, albo zwolni się na własne życzenie. Zdobyć kobietę-Barana nie jest łatwo, choć ona sama może oczarować każdego. Zewnętrznie pociągająca, dobrze o tym wie i korzysta z tego tak w miłosnych, jak i zawodowych relacjach. W miłości dąży do tego, by grać pierwsze skrzypce. Mężczyzna, który chce utrzymywać kontakt z kobietą spod tego znaku wcześniej powinien zdecydować, jak ma się zachowywać zdać się na łaskę władczej „Marsjanki, stać się posłusznym narzędziem w jej rękach, podporządkować się pod każdym względem lub zakończyć stosunki schodząc z areny niepokonanym i zachować poczucie własnej godności. Ten, kto znajduje się z taką kobietą w bliskich relacjach lub obserwuje je w życiu codziennym, dobrze wie, jakie trudności potrafi ona stworzyć ludziom ze swego otoczenia. Jednakże kobiety-Barany są w stanie podporządkować się silnemu, męskiemu, odpowiadającemu im duchowo partnerowi, wobec którego będą wierne i oddane pod warunkiem, że ich własne uczucia nie będą tłumione. Kobiety-Barany pragną romantyzmu i miłosnych przygód. Ich uczucia potrzebują nieustannych podniet. Mogą odrzucić zasady moralne dla krótkotrwałego, przelotnego szaleństwa, zapominając o wszystkim i delektując się „utartą świadomości. Ale chwila szaleństwa jest krótka. Po pewnym czasie one przytomnieją, jakby kończą z owym szaleństwem, ale do kolejnego „grzesznego upadku. Ich swoista moralność, upór, chęć realizacji siebie, nie uznawanie cudzego zdania często doprowadzają relacje partnerskie na skraj zerwania. Kobiety-Barany pomimo małżeństwa mogą mieć inne związki, ale to w znacznym stopniu komplikuje ich życie rodzinne, jako że jest jedna z najważniejszych przyczyn rozwodów. Kobiety-Barany są rozmowne i umieją pięknie mówić. Czyni to z nich wspaniałe interlokutorki, z którymi nigdy nie jest nudno. Jeśli chodzi o ich wady, to najbardziej widoczne są dwie: zazdrość, często bezpodstawna i nie mająca w niczym uzasadnienia oraz nieujarzmione dążenie do rywalizacji w życiu społecznym i zawodowym. Jednocześnie dla ukochanego człowieka świadomie gotowe są do najwyższych ofiar. Jeśli władcą urodzenia jest Mars lub Pluton w retrogradacji, ale przy tym planety te są słabe pod względem swego kosmicznego statusu lub mocno uszkodzone, to w takim przypadku będziemy mieli wariant gospodyni domowej, silnej, aktywnej i mądrej.

Gość w zwiazku z baranem
- czesto egoistka - robi tylko to co lubi, to co jej nie interesuje jest odkladane w przyszlosc - jej decyzje zaleza od chwilowego kaprysu, upodobania, impulsu uczuciowego - otaczajacy swiat ubarwia i ocenia przez pryzmat uczuc i emocji - pragnie nowych doznan, lubi byc w centrum zainteresowania - krancowo przezywa smutek, radosc, zlosc i rozczarowanie

Gość czatru
21:12 co powiecie o baranach 21:14 [zgłoś do usunięcia]amingora ja jestem zodiakalnym baranem. zbyt dobre serce... wiecznie bym komuś pomagała.... cierpliwo-niecierpliwa... tolerancyjna chyba az za bardzo... uparta... awanturna....trochę wybuchowa 21:17 [zgłoś do usunięcia]ejjjjjka Tak to w 100% prawda. Zgadzam sie z tym co naisala osoba wyzej. TRAFIONE W SEDNO. 21:20 [zgłoś do usunięcia]że są baranami, proste! Ps. Ty też jesteś baranem. 21:22 [zgłoś do usunięcia]barany to barany jak sama nazwa wskazuje 21:23 [zgłoś do usunięcia]o Adas Znak męski, wiosenny. Żywioł - ogień. Władca - Mars. Charakter typowo męski, szorstki, dynamiczny, dość trudny i egocentryczny, ekstrawertyk. Silny ciałem i duchem, samodzielny, pełen inicjatywy. Najbardziej aktywny ze wszystkich znaków. Cech*je go inteligencja i wytrwałość, szczerość, uczciwość. Typ impulsywny, ze skłonnościami do dominacji. Bywa agresywny, niecierpliwy, nieopanowany i kłótliwy, dlatego kontakt z nim wymaga taktu i wyrozumiałości. Idzie z postępem, lubi zmiany. Urodzony do walki, bojowy - znakiem tym rządzi planeta Mars. Szybki w decyzji - działa błyskawicznie, przez zaskoczenie. To materiał na sportowca lub przywódcę, który jednak może się przeobrazić w despotę lub fanatyka. Idzie śmiało przed siebie, nie ogląda się na to co było. Jest ch*jny, nie ceni pieniędzy, wydaje je dość rozrzutnie. Ma poczucie humoru, lubi się śmiać. Prostolinijny, pozbawiony taktu i delikatności, byłby kiepskim dyplomatą. Sprawdza się za to w zawodach wymagających ruchliwości, siły fizycznej, odwagi i szybkości. Typ negatywny bywa ordynarny, wulgarny i hałaśliwy. W miłości jest Baran porywczy i namiętny, ale wymagający, zachłanny i zazdrosny. Typowy zdobywca. Reaguje i działa natychmiast, kierując się emocją. Nie jest pamiętliwy. Trzeba się doń odnosić spokojnie, łagodnie - nigdy agresywnie. Lubi mieć poczucie panowania. Zwykle szuka partnerki słabszej, bezradnej, którą mógłby pokierować. Kobieta-Baran ma wiele cech "męskich". Nader śmiała, idzie przebojem przez życie. Lubi rządzić - czasem do przesady. To ona decyduje o wszystkim w miłości. W małżeństwie typowa "szefowa". Dla mężczyzn wspaniały kumpel i często tak ją traktują. Ma jednak sporo wdzięku i temperamentu. 21:28 [zgłoś do usunięcia]w zwiazku z baranem -dobre serce dla zwierzat i starszych ludzi -kocha nature -uparta i chce wszystkimi rządzic -slomiany zapal -zmiennosc nastrojow -empatia -szybko sie wzrusza szybko sie angazuje i przyzwyczaja do ludzi o ktorych ciezko jej pozniej zapomniecc(jak odchodza) -zyje przeszlsocia i wspomina stare czasy -jak kocha to jest zdolna zrobic wszystko dla tej osoby niecierpliwa szybko sie denerwuje -chce zawsze stawiac na swoim a jak sie nie uda to rzuca fochami tolerancyjna do granic -lubi dziwnych ludzi i dziwne rzeczy, im cos dziwniejsze sie wydaje ludziom tym ja bardziej kreci -lubi podrozowac , chce zwiedzic caly swiat -wiecznie buntujaca sie przeciwko zasadom, swiatu, ludziom, stereotypom - lubi sie klocic i czesto tupie nogą - zadziorna -szybko da sie ja udobruchac jesli wie sie jak -czasem bywa romantyczna ale na ogol wychodzi z zalozenia " na ch*j mi twoje kwiaty" -zgrywa twardzielke a w srodku jest mieciutka i bezbronna jak dziecko -czesto robi cos lub mowi tylko po to zeby sprawdzic reakcje ludzi -ma duza fantazje i zdarza jej sie klamac -nie przywiazuje sie do materialnych rzeczy -ludzie , emocje , relacje i uczucia sa najwazniejsze -idealizuje sobie niektorych a potem jak ktos ja zawiedzie to szybko zaczyna nienawidziec - nie da sobie wejsc na glowe, jest asertywna PASI !!! kocha calym sercem, przyjacol wybiera sama, wbrew zdaniom innych i jest im wierna czyta, uwielbia metal i robotki reczne czasem ucieka w marzenia czesto jest wykorzystywana nie umie powiedziec "nie", choc sie uczy kocha dzieci nie jest materialistka

Gość anonimowy lekoman
jestem baranem lubie dominować ,lubie porządek ,lubie rządzić, pomagać,lubie towarzystwo,lubie pracować nie lubie być przymuszana do czegoś

Gość Ważka 1
Baran to wspaniały znak.

Gość SŁOWICZKA jest
Baranem.

Gość barrranica
ja nielubie porządku i ładu :P

Gość baranica kozica:0
ja jestem typowym baranem i zgadzam sie z tym co napisaliscie, ja jestem jeszcze leniwa:) najchetniej bym odpoczywala non stop:)

Gość Bee Queen
co z tego ze ktos urodzil sie na przelomie marzec/ kwiecien jak i tak na znak zodiaku sklada sie wiele innych aspektow?? Ja osobiscie niby jestem Raczyca a mam ascendent w bliznietach :P

Ja Lew - uwielbiam Baranice. Sa: + zywiolowe, domnujace, maja niespozyta energie, + wybuchowe, dynamiczne, spontaniczne, + nigdy sie nie poddaja, dazac do celu, chociaz czesto maja slomany zapal, zwlaszcza jak nie ma wyzwania, + maja dar latwego zdobywania przyjaciol i pieniedzy, + sa zawsze szczere i bezposrednie, + fizycznie bardzo silne, + z zwnatrz wydaja sie bardzo silne, ale osoba bliska pozna jej wielka wrazliwosc, + uwielbiaja innych obdarowywac prezentami, romantyczne sytuacje, robic zdjecia, zwierzeta, bronia slabszych, sport i aktywnosc fizyczna, sex, + uwielbiaja dominowac, choc z Lwem ... im sie to nie uda i to jest dla nich wlasnie fascynujace, - lubi przeklinac i sa czesto agresywne i wybuchowe, - niezwykle uparte, choc nietak bardzo jak pan Lew, - oczekuja stalych oznak czulosci, i gestow podtrzymjacych romantyzm i uczucie. Do Baranicy najlepiej pasuje Lew Powyzsze na podstawie wlasnych i nie tylko doswiadczen.

Gość Zoska77
Aż chciałoby się powiedzieć: CAŁA JA :))

ja jstem rakiem wiec teoretycznie powinnam stronic od baranow i wszytskich znakow ognistych a : wszytskie fajne kobiety, moje przyjaciolki to baranice -moj chlopak jest strzelcem 0i llwy tez lubie baranki dziewczyny sa inteligentne, pewne siebie, waleczne ale tez wrazliwe, otwarte, komunikatywne, rewelacyjne sluchaczki, moja najlepsza przyjaciolka-moja babcia byla baranica, byla naj na swiecie

Germaine Geer: Nie kazdy posiada cechy typowe dla danego znaku, jesli np jestes z rakiem z ostatniej dekady czyli pogranicza z Lwem to mozesz miec wiele cech wspolnych z Lwem, albo jak masz Ascendent w Lwie. Wowczas bylo by to wytlumaczenie dlaczego dobrze sie dogadujesz ze Strzelcami, Baranami i Lwami (z reszta podobnie jak i ja). A moze jestes wczesniakiem i powinnas sie urodzic w ktorejs z dekad zodiakalnego Lwa? - chociaz to moja wlasna teoria.

Gość gość
A jak wyglądają wasze relację z innymi znakami zodiaku? Z kim przyjaźnią się zodiakalne Baranki i kto jest ich drugą połówką? ;) Ja od dziecka przyjaźniłam się ze Strzelcami. Przyjaźniłam, bo niestety na moich dwóch, najlepszych przyjaciółkach mocno się "przejechałam". Strzelce to świetni towarzysze jeśli chodzi o imprezy, wesołe spędzanie czasu - ogólnie zabawę. Wśród tych, z którymi się zadawałam to otwarte na nowe znajomości, towarzyskie osoby. Lubią być w centrum uwagi, są pogodne i lubią, gdy w okół dużo się dzieje. Niestety, okazały się być także bardzo dobrymi manipulantkami, fałszywymi, mściwymi w stosunku do innych. Lubiły snuć intrygi, zazdrosne. Osobiście miałam dość tych cyrków i urwałam znajomości.. W moim otoczeniu dużo jest Koziorożców i chociaż wiem, że to kawał cholery, to nadal darzę ten znak sympatią. Mój obecny chłopak jest Koziorożcem. Jesteśmy ze sobą od trzech lat. To bardzo dobry człowiek, może czasami do przesady schludny, ale wolę tak niż miałby być brudasem, zawsze pełen poświęcenia dla tych, którzy go potrzebują. Wielki optymista. Raczej towarzyski. Opiekuńczy i troskliwy. Uparty, zawzięty, szczery. Jedyne co mnie w nim denerwuje to,to że czasem chcę godzić wiele spraw na raz a tak się przecież nie da. Chce być dla wszystkich i na tym polu powstawały konflikty. Moja przyjaciółka Koziorożec jest chłodna, stanowcza, konsekwentna, szczera do bólu. Troszeczkę manipulantka. Krytyczna wobec innych, ale uwielbiana przez dzieci. Pomocna, gościnna, pracowita. Lubi się bawić, chociaż ceni sobie też odpoczynek w domu. Z Lwami mam mieszane uczucia. Czasami denerwuje mnie ich wrodzony narcyzm. Miałam spod tego znaku najlepszego przyjaciela, ale z czasem nasze drogi się rozeszły. Rozumieliśmy się bez słów i przez długi czas byliśmy ze sobą bardzo zżyci. Na tę chwilę najlepiej jest mi... z Barankami. :) Spod tego znaku mam wieloletnią przyjaciółkę ( to już 20 lat ), z którą świetnie się rozumiemy i dobrego kolegę. :) Natomiast nigdy nie mogłam ścierpieć Panien. Z facetami jeszcze da się jakoś dogadać na krótką metę - prędzej czy później nie obejdzie się bez kłótni. Jeśli chodzi o kobiety - to osoby, które mnie drażnią już na starcie. Nie przepadam za facetami spod znaku Ryb. Nie przepadam także za Rakami i Skorpionami. Mimo, że jakoś się przyciągamy - denerwują mnie Wagi.