Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość labtEC

mój chłopak jest w więzieniu

Polecane posty

Gość labtEC

Dokładnie pamiętam dzień w którym Go poznałam. Pamiętam w co był ubrany, ile razy na mnie popatrzył i pamiętam ,że wtedy się zakochałam. Tak! Naprawdę się zakochałam. Serce waliło mi jak oszalałe gdy czekałam na spotkanie. Za każdym razem gdy wybijała ustalona godzina ja odlatywałam w inny świat. Zawsze był wesoły, uśmiechnięty, zresztą tak jak ja. Nigdy nie narzekaliśmy na nudę, nie było między nami rutyny. Codziennie czymś mnie zaskakiwał. Ja nie lubiłam słodkich prezencików typu misiu pluszak , dostawałam zamiast tego ciekawą poszewkę na poduszkę czy śmieszne skarpetki. Kiedy 4 lata temu popatrzył na mnie po raz pierwszy wiedziałam, że chce aby był dla mnie kimś wyjątkowym , i tak właśnie było. Był opiekuńczy , ale na wspólnych imprezach pozwalał mi na wypicie kilku głębszych, a i ja nie miałam oporów aby pomóc mu dojść do łóżka gdy jemu brakowało sił. Każdy dzień był dniem ciekawym. Nigdy mnie nie zabierał do pizzerii , wybierał zamiast tego jeziorko , kilka słodkich bułek i sok bananowy. Kochałam te wieczory kiedy opierałam się o jego ramie i czułam, że moje życie bez niego było by niczym. Nic ani nikt nie mógł jednak przewidzieć , że to się wydarzy. Nie, nie. Nie zdradził mnie, nie pobił, ja jego nie zdradziłam. Właściwie nikt nikomu nie zrobił krzywdy. Nie zostawił mnie, ani ja nie zerwałam. Miał wypadek. Wracał ze swoją kuzynką z zakupów w mokry, wiosenny wieczór. Lis wskoczył mu pod koła, jezdnia była śliska , jechał nieco ponad 70. Dachował trzy razy . Miał złamaną lewą rękę. Na miejscu zginął 78-letni mężczyzna. Został potrącony, a z racji swojego wieku miał niewielkie szanse na przeżycie. Przeleciał przez jezdnie , jego ciało leżało 35 metrów od samochodu. Moje życie zmieniło bieg, zmieniło kolor, smak, zapach był już inny. Na powitanie nie słyszałam ciepłego, wesołego no hallo. Nie widziałam uśmiechu, nie zaznałam czułości. Tak naprawdę nie oczekiwałam tego, lecz nie umiałam mu pomóc. Moje pocieszania, dobre rady i ciepłe słowa nie wiele dawały. Ja sama też sobie nie radziłam, byłam wręcz przerażona. Dotychczasowe szczęście uleciało mi z rąk, uleciała moja dusza. Wszystko się zmieniło. Rzadko rozmawialiśmy, coraz rzadziej się spotykaliśmy . Już nie dostawałam gorących smsów na dobranoc. Nikt mnie nie obudził swoim telefonem o 4 rano i nie usłyszałam kocham cię kocie . Zaczął mnie traktować jak zwykłą znajomą, koleżankę . Od zawsze był ze mną szczery , nigdy nic przede mną nie ukrył. Z mojej strony mógł liczyć na 100% szczerości i zaufania, ale teraz to się zmieniło. Nie powiedział mi wielu rzeczy o których dowiedziałam, się już dużo później. Zamiast wieczoru ze mną wybierał alkohol, lecz nie ze znajomymi, pił sam! Zupełnie sam. Siedział w swoim pokoju z 0.7 czystej wódki i popijał ją wodą mineralną. Czasami dzwonił gdy z butelki już trochę ubyło i znów był jak kiedyś, rozśmieszał mnie, opowiadał co zrobi jak się spotkamy . Kiedy rozmawialiśmy czułam, że mnie kocha, że daje sobie rade, że to co dzieje się na co dzień to tylko zły koszmar, że to się w końcu skończy. Dziś niestety wiem, że to były tylko moje złudne nadzieje. Koszmar się nie skończył, trwa on do dziś. Alkohol pomógł mu tylko zapomnieć na kilka godzin o wyroku jaki go czeka i o tym co dopiero nastąpi. Spędziliśmy razem smutnego i przygnębiającego sylwestra. Uroniłam tony łez, on głaskał mnie po głowie i mówił, że kocha, pragną bym poczekała. Rzecz jasna, że odpowiedziałam, że będę czekać. Oboje wiedzieliśmy dobrze jaki i kiedy będzie wyrok. I w końcu to nastąpiło , zawaliło się na mnie jak grom z jasnego nieba. Te dni pamiętam jak przez mgłę. Obudził mnie telefon o 8:30 , gdy na wyświetlaczu pojawiło się jego zdjęcie nie przeczuwałam co się stanie. W słuchawce usłyszałam, że to koniec, że nie możemy być razem, że na pewno go zdradzę. Prosił abym znalazła sobie kogoś nowego, żebym zapomniała o nim, że tak będzie lepiej. Każde słowo obijało mi się o uczy po kilka razy, siedziałam na łóżku z otwartymi ustami lecz nie wydusiłam z siebie ani słowa. Nie wierzyłam w to! Po prostu nie wierzyłam, bo to nie może być prawda. Wiedziałam, że za 6 dni ma rozprawę i że stracę go na 3 lata lecz nie docierało do mnie to, że tak łatwo się poddał, że mnie zostawił, że zerwał przez telefon w taki sposób. Nic nie dały moje telefony, smsy, moje nagrywanie się na pocztę i płakanie. Prosiłam, tłumaczyłam, błagałam. Sześć dni później miłość mojego życia otrzymał wyrok „ 3 lata pozbawienia wolności „ 133 dni temu moje życie straciło sens . Moje oczy nie przestają płakać, moja dusza wyje. Nie jem, nie śpię , nie wychodzę z domu. Nie odbieram telefonów od znajomych. Staram się to robić bo nie chce myśleć ani o niczym innym ani o nikim innym. Mój pokój stał się moim azylem. Jest to moja komnata ciemności na każdej ścianie przykleiłam po sto takich samych zdjęć jego zdjęć. Mój mentor , moja druga połówka, mój sens mnie zostawił, opuścił mnie. Wylałam tony łez, sporo schudłam . Codziennie gdy patrzę w lusterko widzę za sobą jego twarz, jego uśmiech. Słyszę jego śmiech, na sobie czuję jego zapach Nie wiem co będzie jutro, obawiam się, że moje jutro będzie jak moje dzisiaj i wczoraj. Nigdy się nie poddam, nie przestane go kochać. Codziennie modle się do Boga aby zrobił dla mnie jedną rzecz oddał mi moje życie. Oddał mi te chwile sprzed roku, oddał mi uśmiech i uczucie beztroski. Oczywiście pracuje, spędziłam Wielkanoc ze swoją rodziną, nie planuje żadnego wyjazdu na wakacje. Wielu moich znajomych jak i rodzina starało się mnie gdzieś wyrwać , słyszałam "on nie umarł! nie powinnaś nosić takiej żałoby" Wiem,że będe czekać bo kocham go całą sobą..

Gość kubeł zimnej wody
jeżeli to prawda co piszesz to prawdziwy koszmar

Gość kubeł zimnej wody
nie chce mi się całego czytać a za co dostał wyrok? weź się przestań błaźnić

To wlasnie taki szacunek na kaffe. "nie chce mi sie czytac" ale powiedz w skrocie ,bo ciewosc .. Do autorki. To smutna historia. Ale ja wierze , ze za trzy lata bedziecie razem. Mozesz go chyba odwiedzac?

Gość maneater1213
no wspolczuje sytuacji:( musisz byc silna bo popadniesz w depresje. we mnie dzis tez jest smutek bo zerwalam z facetem ktorego kocham i z ktorym jestem w ciazy:( dzieciaczek bedzie sie chyba bez ojca wychowywal, bo on raczej nie bedzie chcial sie z dzieckiem widywac

Gość maneater1213
no wlasnie ja tez bym go na towoim miejscu odwiedziala a jak bedzie mowil ze nie bo nie chce byc z toba to mu powiedz ze jestes jako przyjaciel, a w sercu miej ta nadzieje ze jak wyjdzie to bedziecie razem:)

Gość kubeł zimnej wody
maneater1213 a czemu zerwałaś i czemu facet nie chce dziecka?

Gość maneater1213
jak dowiedzial sie o ciazy to nie byl zadowolony wrecz nawet przez pewien czas mial dola z tego powodu stwierdzil ze on nie chce dziecka ale ze nie zostawi mnie w takiej sytuacji bo niby jest odpowiedzialny. ja wtedy myslalam zeby zakonczyc ten zwiazek bo bylo tragicznie miedzy nami, jednak dalam mu troche czasu i jakos sie miedzy nami poprawilo. Bylo lepiej ale nie jakos super fajnie, bo tak naprawde to on malo sie mna interesuje, nie pyta o zdrowie czy jak bylo u lekarza juz nie pamietam kiedy ostatnio mnie przytulil, jest poprostu taki oschly. Wczoraj byl z kolegami w pubie, ja bylam z kolezankami, potem w nocy poszlam tam z kolezankami do nich posiedzielismy z nimi chwile on chciala zatanczyc mnie sie juz nie chcialo, poszedl z moja kolezanka mial isc na chwile a ze dlugo go nie bylo ja juz zmeczona chcialam wracac poszlam na parkiet patrze moja kolezanka sobie tanczy z kim innym a on tam siedzi i czai sobie laski:O no to mu powiedzialam co o nim mysle i tak to sie skonczylo:(

Gość kubeł zimnej wody.
niezłego masz gościa , już sobie szuka następnej ofiary do zamoczenia , ale to w końcu dyskoteka

Gość maneater1213
no i moze znalazl bo ja poszlam wtedy do domu on zostal, kurcze zachowuje sie jak gowniarz a ma juz 35 lat

jest mi bardzo smutno mój chłopak poszedł siedziec na pół tora roku dołozyli mu jeszcze 10 miesiecy i moga mu jeszcze cos dołozyc mam z niom dziecko kocham go bardzo dziewczyny co ja mam robic pomuszcie

Gość gość
Witam! Jeżeli szukacie na codzień wsparcia osób, które są w takiej samej sytuacji jak Wy- czyli mają swoje połówki serducha w więzieniu, to zapraszam na forum: www.dzienekobietki.pun.pl zachęcam do zarejstrowania się i wspierania! do zobaczenia! :)

Gość gość
Witam! Jeżeli szukacie na codzień wsparcia osób, które są w takiej samej sytuacji jak Wy- czyli mają swoje połówki serducha w więzieniu, to zapraszam na forum: www.dzienekobietki.pun.pl zachęcam do zarejstrowania się i wspierania! do zobaczenia! :)

Gość gość
www.dzielnekobietki.pun.pl Podczas odsiadki mojego partnera znalazłam Forum. Zarejestrowałam się na nim i w końcu poczułam że ktoś mnie rozumie. Uzyskałam wiele cennych informacji odnośnie aresztu i więzienia w którym przebywa, dowiedziałam się także czym jest wypiska i jak zrobić paczkę. Oprócz takich tematów nieraz uśmiałam się do łez, czasem zobaczyłam gdzie w oczach innych popełniam błąd. Czas zleciał mi szybciej. Polecam.

Gość gość
Patologia... Za zabicie osoby pod wpływem gdy to nie recydywa to dostaje sie w zawiasach, wiec te bajki jaki on cudowny to dzieciom gadaj, pewnie będą bardzo dumna z tego że tatuś siedział w kiciu, a koledzy w szkole będa kpili i wyzywali, współczuje dzieciakom, matki idiotki, ojca kryminalisty, bo siedzi w pierdlu za recydywe a nie przypadkowe potracenie...