Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzcie mi

Isc na studia magistreskie czy nie? robi sobie ktos z was przerwe?

Polecane posty

Gość doradzcie mi

Gość mój chłopak miał
jaki kierunek? co zamierzasz robić w trakcie tej "przerwy"?

Gość doradzcie mi
teraz koncze zarządzanie personelem zamierzam wyjechać do pracy do Niemiec ewentualnie dojeżdżać na weekendy bo zaocznie studiuje nawet nie wiem w jakim kierunku ta magisterkę robic

Gość mała czarna88
Ja mam teraz ten sam dylemat, ale już prawie zdecydowałam się na przerwę i albo wyjazd albo staż, byle miec jakieś własne pieniądze bo proszenie o wszystko rodziców i tłumaczenie się z każdego wydanego grosza i każdego potrzebnego grosza już mnie dobija :O

Gość z własnego doświadczenia
Przerwa nie jest dobra, bo potem normalnie nie będzie Ci się chciało wrócić na studia. Przynajmniej u mnie tak było. Teraz od zakończenia studiów minęło 4 lata i mi się po prostu nie chce ciągnąć nic więcej... Ja bym radziła pójść od razu.

ja zrobilam sobie rok przerwy, troche popracowalam i teraz postanowilam ze nie ide na magistra tylko zaczynam nowy kierunek Nie wiem czy dobrze robie bo w chwili obecnej mam checi do nauki itd ale to w koncu 5 lat.. Osobiscie przerw nie polecam nie dlatego ze sie nie chce wracac bo to zalezy juz od ambicji Ja uwazam ten rok za stracony i zmarnowany Coz z tego ze pracowalam jak nic nie odlozylam bo wszystko szlo na biezace wydatki, teraz bede brala kredyt studencki i ide na dzienne...

Gość lkjljkl
Ja mialem 2 lata przerwy i teraz mam zamiar isc dalej. Mi sie przerwa przydala bo politechnika mnie juz ostro wkurwiala. Magisterke konczy akurat czesc tych co ze mna chodzila i mowia ze teraz jest latwiej, inaczej traktuje sie studentow i jest mala grupa. Z jednej strony szkoda ze nie poszedlem od razu z kolegami ale z drugiej bede mial nowych ;). Bede chodzil zaocznie i mysle ze przerwa tez byla dobra gdyz jako nowy w pracy gdybym kontynuwoal nauke to mialbym problemy z urlopami itp. Teraz szef patrzy na mnie inaczej, nawet na zaocznych od czasu do czasu potrzebny jest urlop, na polibudzie mialem pokreconych prowadzacych do ktorych trzeba bylo chodzic kilka razy z projektami itp. Rob jak uwazasz, moze przerwa nie jest Ci potrzebna.

Gość mam żółte zęby
hahahaha "koncze zarządzanie personelem" hahahaha po chuju kierunek haha kolejna tępa strzała która dumnie kończy studia na gówno wartym kierunku hahaha tylko czekać jak jakaś kolejna napisze że kończy studia na kierunku "administracja angielskim zmywakiem" haha

Gość mam żółte zęby
Polska to zaiste pojebany kraj... studiować to można matematykę, jakieś kierunki techniczne, filozofię... ale w Polsce jak to w Polsce zrobili studia na kierunkach na których wystarczyły by zwykłe kursy... ale jak to mówią popyt napędza podaż (wiem to bez studiów ekonomicznych ale jestem genialny) więc skoro są tępe strzały które chcą się podcierać papierem magistra to zrobili im kierunki odpowiednie do ich poziomu intelektualnego