Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie mam nic przeciwko

Zafarbowane ubranie

Polecane posty

Gość ja nie mam nic przeciwko

Hej.Zna ktoś skuteczny sposób na zafarbowane białe ubranie?Konkretnie chodzi o fartuch kucharski.Z białego zrobił się jaśniutki seledynowy...Moczenie w occie nie pomogło ani troszkę :( Jakieś wypróbowane sposoby oprócz wybielaczy...?

mam ten sam problem tylko z białą bluzką;/ odbiły mi się na niej czerwone ramiączka;/ ma ktoś na to sposób?

Gość rosoll
mi tez biala bluska zafarbowala-niechcacy dotknela czerwojej przy praniu, a dopiero po wyschnieciu zauwazylam i wiem jedno vanisch nie dziala:O ace tez za duzo mi nie pomoglo

Z tym octem to nie dobrze. Ocet tylko utrwala zafarbowany kolor. Dziala wrecz przeciwnie. Tylko wybielacz ratuje.

Gość mrówka78
A czy jak robicie pranie to pierzecie w tych lepszych środkach czy kupujecie tańsze,zeby było np. płynu wiecej w butelce,albo proszku...Idziecie w ilość czy w jakość?

Gość zos_zos
Nie no,zdecydowanie ide w jakoś.Dlatego własnie piore w drefcie. Tutaj jednak nie ma co oszczedzac na praniu i na srodkach bo potem odbija sie to na naszych ciuszkach.

Gość nutka1221
Odbarwiacz Dr.Beckmann mi pomogl :) Dodam że moje ubrania byly wysuszone jak je zafarbowalam godzinke wczesniej zamoczylam je w odplamiaczu Arie [ nie wiem czy to wplynelo na efekt odbarwiacza ] i kupilam odbarwiacz i w nim zamoczylam ciuszki na cala noc . Wstaje rano a ubrania byly już śnieżnobiałe jak przed zafarbowaniem nie sa szorstkie ani zniszczone zupelnie jakby nic sie stalo! POLECAM ! :)