Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzice małego dziecka

Jestem załamana - Zespół Downa

Polecane posty

Jasne, najlepiej je zabić, bo jest chore. Ludzie są bez serca, życie nie zawsze jest takie, jakie chcielibyśmy żeby było.

Gość akrylik
jezeli jest ryzyko innych wad wrodzonych to urodzenie takiego dziecka jest moim zdaniem niemoralne, bo to będzie męczarnia dla niego... ja bym usunęła

Gość amnio
"Aminopunkcja pozwala stwierdzić (lub wykluczyć) wrodzoną wadę genetyczną płodu. Badanie można przeprowadzić już między 13. a 15. tygodniem ciąży. Możliwe jest wykonanie badania zarówno wcześniej, jak i później te ramy czasowe to kompromis między ryzykiem powikłań wykonanego zabiegu, które w pierwszych tygodniach ciąży jest większe, a potrzebą jak najwcześniejszego uzyskania wyniku." Jak widać można i wcześniej ale co Cię skłoniło do tego badania? Trochę też pachnie mi prowokacją ale z drugiej strony po co robić sobie takie żarty? Decyzja jest jakby prosta, jeżeli zd towarzyszą inne choroby oprócz upośledzenia to rodząc skazujesz swoje dziecko na nieodłączne cierpienie .

Gość ...///...
ale co Cie autorko sklonilo do tych badan? Mialas przeziernosc karkowa robiona i wyszla zle? W rodzinie mialas przypadki chorob?