Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shalwia

olejek z szalwi muszkatolowej na wywolanie porodu

Polecane posty

Gość shalwia

czy slyszeliscie, ze olejek eteryczny z szalwi muszkatolowej ( nie innej) ma wlasciwosci wywolujace skurcze... lub w ogole rozpoczecie porodu... nie wiem po jakim czasie dziala... ale wydaje mi sie ,ze lepiej sprobowac tego niz pic olejek rycynowy olejek ten daje sie do wanny z ciepla woda i lezy parenascie minut.. jest on tez uspokajajacy... lub tez wmasowuje w brzuszek, plecy i uda... ale pare kropel trzeba z czyms zmieszac np woda lub olejkiem dla dzieci, gdyz jest zbyt mocny by aplikowac go bezposrednio na skore ... to tyle... jasli ktoras bedzie probowac lub probowala, prosze o komentarze, dzieki

Gość upppppppppppppppppppp

Gość lauruśka cyluśka
nie wierze w te 'metody' ...

A po co chcesz porod wywolywac? Dziecko jak bedzie gotowe to samo bedzie chcialo wyjsc na swiat bez Twoich glupich metod! Opamietaj sie dziewczyno!!!

Gość a po co
na siłe wywoływać skurcze porodowe , skurcze same nadejda nie nalezy próbowac dziwnych specyfików o dziwnych i do końca nieznanych własciwosciach ,

Gość shalwia
a kto napisal, ze ja chce wywolac... a czy metoda jest glupia to n ie wiem... nie probowalam... tylko duzo czytalam o przyspieszeniach porodu... i np picie olejku rycynowego, ktory wydaje mi sie byc jednym z najgorszych wyjsc... a taki olejek chyba nie zaszkodzi jak sie w nim kapiesz, bo ma on przedewszystkim dzialanie uspokajajace i relaksujace... ale niby nie wolno go uzywac na poczatku ciazy... a po terminie podobno pomaga.... inne dziewczyny tez pisza jakies sposoby wiec czemu nie moge dac tego przykladu.. bedzie o jeden wiecej do wyboru :P a co postanowicie to wasza decyzja... ja juz po porodzie .... :)

Gość shalwia
pozatym o tym olejku wiecej pisza na stronach angielskich... tak jakos mi wpadlo ... wiec pisze... a sprawdzilam polskie strony to niewiele pisza o tym.... po ang to 'clary sage oil' dla ciekawych... i to tyle, bo zaraz mnie zjada z gory na dol